ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат просить перевірити стан видачі держактів на право власності у Львівській області

|

Депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич надіслав депутатське звернення до начальника Головного управління Держкомзему у Львівській області з проханням розглянути на засіданні Колегії Головного управління Держкомзему у Львівській області питання щодо стану видачі Державних актів на право власності на земельну ділянку у Львівській області.

Також депутат просить розглянути на засіданні ситуацію, щодо якості складання проектів землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв).

У своєму звернення Ярослав Дубневич відзначає, що до нього, як депутата облради неодноразово звертались мешканці Львівщини з скаргами на порушення законодавства при паюванні земель, а також з проханням допомоги в отриманні Державного акту на право власності на земельну ділянку, у виготовленні технічної документації на земельні ділянки.

«Земельна реформа і безоплатна приватизація землі співпали в часі з істотними перетвореннями в нашій країні. Значна частина населення стоїть на межі виживання. Звичайно, для таких громадян безкоштовна земля це серйозна допомога. Проте, багато людей, що мають право на землю, не в змозі його реалізувати. Адже розвиток земельного ринку викликав зростання цін на землю; як наслідок землевпорядні роботи і виготовлення землевпорядної документації суттєво подорожчали. Для багатьох земля стала недоступною саме завдяки високій вартості послуг, пов’язаній із оформленням права на землю», – відзначає обранець.

Зважаючи на це, Ярослав Дубневич в своєму зверненні просить розглянути на найближчому засіданні Колегії Головного управління Держкомзему у Львівській області питання щодо стану видачі Державних актів на право власності на земельну ділянку у Львівській області; якість складання проектів землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв).

«Сьогодні, коли в Україні з невиправданою поспішністю впроваджується вільний ринок землі, для селян право власності на землю може стати чи не єдиною запорукою фінансової стабільності.
Водночас, цілий ряд бюрократичних та інших обставин заважають селянам оформити право власності на землю. Органи державної влади, до компетенції яких відноситься земельні питання, свідомо чи ні, гальмують  видачу Державних актів на право власності на земельну ділянку у Львівській області. Сподіваюсь, розгляд цього питання на засіданні Колегії Головного управління Держкомзему змусить чиновників пришвидшити ці процеси», – наголосив Ярослав Дубневич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *