ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська філармонія об’єднає в одному концерті класичну і джазову музику

|

Сьогодні у Львівській філармонії відбудеться унікальний концерт«Класика & jazz». На одній сцені зійдуться класичні та джазові виконавці. Про це повідомляють організатори проекту.

Відтак, на концерті прозвучать класичні фольклорні мотиви Балкан, Гуцульщини та інших народів разом з джазовими імпровізаціями. Цей проект відбудеться в рамках ХХХІ Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози».

За словами організаторів, унікальність концерту у тому, що класичні музиканти гратимуть джазові композиції. А це є кардинально інший підхід до музики. У цьому переконують учасники проекту: валторніст Аркадій Шилклопер, трубач Олександр Потієнко та композитор Мирослав Скорик.

«Це незвичний концерт, цікава музика, яка поєднує народні, класичні і джазові стилі. Специфіка джазового виконання полягає у абсолютно новій стилістиці, манері гри, коли є поліритмічність і полірифмічність звучання. Це щось нове, в якому – майбутнє музики,» – розповідає Мирослав Скорик.

Окрім відомих музичних інструментів в концерті використовуватимуть незвичні інструменти. Зокрема, Аркадій Шилклопер  виконуватиме твори на  альпійському горні та мисливському ріжку.

Відомим музичним майстрам допомагатиме молодіжний академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів».

Нагадаємо, що після концерту у Львівській філармонії Аркадій Шилклопер разом зі своїм джазовим колективом виступить на Alfa Jazz Fest. Тоді маестро виконуватиме лише джазові композиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *