ОСТАННІ НОВИНИ

Єврочемпіонат позитивно вплине на розвиток туризму в Україні – Шаповалова

|

Проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні суттєво вплине на покращення туристичної галузі, збільшить туристичні потоки та ріст інвестицій. Таку думку висловила Олена Шаповалова, голова Держагентства з туризму та курортів.

«На моє переконання з проведення Євро-2012 почнеться туризм в Україні. Оскільки проведення масового заходу такого рівня відкриє для України двері у великий світ туризму. Ми очікуємо суттєвого збільшення туристів після чемпіонату і розраховуємо, що ті туристи, які відвідають Україну за чотири тижні Євро-2012 зможуть поділитися враженнями із своїми друзями та знайомими. А ті, у свою чергу, захочуть відвідати Україну», – розповіла О. Шаповалова.

Відтак, за словами Шаповалової, агентство буде використовувати усі можливості для того, щоб збільшувати кількість туристів в Україні.

«Суттєво у цьому нам допоможе інфраструктура, що створювалася для ЧЄ. Після Євро-2012 нам залишиться значна кількість нових інфраструктурних об’єктів, зокрема готелі, кемпінги, транспорт», – пояснила чільниця відомства.

Збільшення притоку туристів позначиться і на інвестиційній привабливості українського туризму, як для внутрішніх, так і для зовнішніх інвесторів. Наразі, за словами Шаповалової, Україна дуже зацікавлена у досвіді своїх колег з Чорноморського регіону. Адже і ж Туреччина і Грузія мають успішний досвід державного та приватного партнерства у туристичні галузі.

«Нам важливо вивчати різні можливості державного сприяння розвитку туризму та залучення приватних інвестицій у цю галузь. Мова тут може йти і про податкові пільги для інвесторів, і про пільгове виділення землі», – додала голова Держагентства.

Інформаційний центр «Україна 2012».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *