ОСТАННІ НОВИНИ

Львів чекає різке зниження рейтингу та «виліт» з ринку цінних паперів?

|

Вже в липні Львів має повернути 50 млн грн позики за випущенні облігації серії «А» ще 2007 року. Проте повернення боргу під загрозою, оскільки є великі проблеми із наповненням бюджету розвитку Львова. Про це «Львівському порталу» розповів голова бюджетної комісії Львівської міської ради Яромир Самагальський.

«Є проблеми з бюджетом розвитку. Видно небажання міського голови виконувати його. В бюджеті розвитку найбільша проблема з тим, що в кінці липня Львів має повернути 50 млн грн по облігаціях серії «А» за 2007 рік. Я вже півтора року ледь не на кожній сесії звертаюсь до міського голови, що ці кошти обов’язково потрібно повертати. Тому потрібно докласти певні зусилля для наповнення бюджету, щоб ці кошти повернути. Якщо ми в кінці липня не повернемо спочатку 50 млн, а в листопаді ще 42 млн, то Львів може чекати різке зниження рейтингу міста. А якщо таке станеться, то Львів багато років не зможе працювати на ринку цінних паперів і взагалі на ринку депозитів», – розповів Я. Самагальський.

За його словами, це є фактично диверсією зі сторони міського голови. Окрім того, голова бюджетної комісії додав, що Львів цього року повинен ще й заплатити приблизно 80 млн грн Світовому Банку за гарантії за «Львівводоканал».

«Міський голова і тут нічого не робить, щоб повернути ці кошти. Кабінет міністрів так само звертався неодноразово, що місто повинно повертати кошти за водоканал. Я боюся, що йде спроба довести водоканал до банкрутства та передати його в приватні руки.

Але йде мова про те, що борги наростають в геометричній прогресії, пеня і проценти є вже більші від самого тіла кредиту», – додав Я. Самагальський.

Фото: Львівський портал  

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *