ОСТАННІ НОВИНИ

У ПР думають провести мовний референдум

|

Вирішити питання надання російській мові офіційного статусу можна на всеукраїнському референдумі. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв, повідомляє прес-служба регіоналів.

За його словами, “в суспільстві підтримка надання російській мові офіційного статусу, аж до введення її другою державною мовою, досить велика”.

“У різні роки ця підтримка була від 52 до 54%. Якщо взяти дані у регіональному розрізі, то в Донбасі, наприклад, ще в 1994 році проводився референдум, на якому практично 85% людей підтримали цю ідею”, – сказав Болдирєв.

“Тому, щоб вирішити це питання, ми могли б звернутися до такого демократичного європейського механізму, як референдум”, – переконаний регіонал.

Депутат підкреслив, що проведення референдуму можливе після прийняття відповідної законодавчої бази.

“Ми могли б прийняти закон про референдум. Але в даний час наша Конституція не передбачає безпосередньої імплементації результатів референдуму”, – сказав він.

“Так що референдум – це механізм поки що невідпрацьований. Але якщо наші опоненти будуть замість конструктивної роботи і далі продовжувати істерику, цілком можливо, що наші партія і фракція ухвалять рішення про те, щоб порадитися з народом і відпрацювати законодавчу базу для проведення референдуму з цього питання”, – заявив Болдирєв.

Українська правда

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *