ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створять стометрову композицію «Мистецький Львів очима дітей»

|

У Львові з 27 травня до 5 червня відбудеться X Міжнародний фестиваль дитячої творчості, присвячений пам`яті Бориса Возницького. В рамках фестивалю проходитиме конкурс дитячої творчості на пленері «Золотий мольберт», в якому візьмуть участь діти з різних країн світу. Цей конкурс заснований головним редактором часопису «Артклас» та головою правління БФ «Львівська дитяча галерея» Ольгою Михайлюк у 2003 році на базі Першої у Львові дитячої галереї. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Так, 31 травня у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького завершиться фінал Міжнародного конкурсу «Золотий мольберт». Фіналісти, змагаючись за здобуття золотих медалей і дорогоцінного призу «Золотий мольберт», на білих скляних сферах створять композицію на тему: «Мистецький Львів очима талановитих дітей».

До Дня захисту дітей, 1 червня, на території палацу Потоцьких та Палацу Мистецтв відбудеться унікальне Свято творчості, в якому візьмуть участь понад 500 дітей.

О 10.00 год. відкриється стометрова композиція «Мистецький Львів очима дітей», присвячена світлій пам`яті Бориса Возницького.

О 11.00 год. у палаці Потоцьких учасники відвідають колекцію «Платар» та доторкнуться до автентичної кераміки Трипільської культури.

О 12.00 год. на території палацу Потоцьких усі діти, їх керівники, батьки та оргкомітет міжнародного конкурсу «Золотий мольберт» разом «Творять історію України» — ліпитимуть з глини трипільські житла, трипільську пластику, навчатимуться працювати на гончарному крузі, опановуватимуть техніку малювання ангобами тощо.

О 16.00 год. у Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького відбудеться Святкова Академія, в рамках якої відбудеться:

нагородження фіналістів міжнародного конкурсу «Золотий мольберт» золотими медалями;

нагородження переможців міжнародного конкурсу «Золотий мольберт» дорогоцінними золотими мольбертами;

нагородження всіх учасників і керівників дипломами та сертифікатами і подарунками;

відкриття виставок: персональної виставки Ксенії Степась, талановитої учасниці конкурсу «Золотий мольберт»; ювілейних виставок дитячих шедеврів Х Міжнародного фестивалю дитячої творчості «Юні таланти під покровом Короля Данила»; виставки, присвяченої 20-літньому ювілею заснування Львівської дитячої школи народних мистецтв.

2 та 5 червня відбуватимуться живописні пленери у Карпатах, 3-4 червня — арткласи з музейної педагогіки у музеях Львова, 6 червня — підсумковий перегляд творчих робіт у Музеї модерної скульптури Михайла Дзиндри та ватра на території музею у Брюховичах. Підсумкова виставка юних пленеристів протягом літа експонуватиметься у Львівській Ратуші. Пересувні виставки експонуватимуться у жовтні у Києво-Печерській Лаврі в Музеї книги та друкарства України, у Мінську та Москві (з грудня 2012 року).

Відео- та фотоматеріали навчальних програм, виставок, майстер-класів, пленерів тощо можна переглянути на сайті artklass.lviv.ua — віртуальній муніципальній львівській дитячій галереї.

«Родзинкою міжнародних заходів стане стометрова живописна монументальна композиція заввишки 1,8 метра, яку діти з різних регіонів України, Росії, Білорусії та Польщі, малюючи протягом тижня, завершать 1 червня, у День захисту дітей. Ця композиція на тему «Мистецький Львів очима дітей», присвячена світлій пам`яті Бориса Возницького, стане окрасою нашого міста. Ця композиція — найбільший у світі пленерний малюнок на полотні, виконаний просто неба, може бути занесений до книги рекордів Гінеса. Він прикрасить фасад приміщення Палацу Мистецтв, а для дітей літніх мистецьких таборів, які проходитимуть на базі Палацу Мистецтв, стане візуальним матеріалом для розвитку образного мистецтва», – каже куратор заходів, головний редактор часопису «Артклас», голова правління БФ «Львівська дитяча галерея» Ольга Михайлюк.

«Після всіх заходів в рамках фестивалю роботи його учасників та переможців виставлятимуться в холах Львівської міської ради. Ми вже 6 років тому передали другий поверх Ратуші  дітям. Тут експонуються дитячі роботи. Останніми роками, коли ми тут маємо роботи дітей з Польщі,  Росії, Білорусії, це справді якісь особливі відчуття, тому що роботи просто фантастичні. Тут були роботи діток  з Москви, з Мінська і з інших міст України. Це були просто одні з найкращих дитячих робіт, які я взагалі коли-небудь бачив, які зображають Львів. Це були професійно дуже сильні роботи, а з іншого боку там було багато душі і дуже багато фантазії. Це справді насолода потім тут працювати серед такого мистецтва», – зауважив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *