ОСТАННІ НОВИНИ

За квартал підприємства Львівщини напрацювали 72 мільйони збитків

|

Фінансовий результат до оподаткування великих та середніх підприємств  (без сільськогосподарських підприємств та установ,  що утримуються за рахунок бюджету) за січень–березень 2012р. становив 77,2 млн.грн.  збитку,  що у 3,8  раза менше,  ніж за відповідний період попереднього року.  Про це повідомляє головне управління статистики у Львівській області.

Від’ємний фінансовий результат отримали підприємства більшості основних видів економічної діяльності,  крім сільського господарства, мисливства, лісового господарства, торгівлі, транспорту і зв’язку, освіти.

Найбільші суми збитків допущено у промисловості – 158,1 млн.грн., будівництві – 25,0 млн.грн., діяльності готелів та ресторанів – 17,0 млн.грн., наданні комунальних та індивідуальних послуг; діяльності у сфері культури та спорту – 15,1 млн.грн., охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги – 13,5 млн.грн.

У промисловості збитковими були 53,2%  підприємств.  Основну частину від’ємного фінансового результату забезпечили підприємства з виробництва та розподілення електроенергії,  газу та води (138,8  млн.грн. збитку проти 20,2 млн.грн. прибутку за січень–березень 2011р.) та добувної промисловості,  а саме:  підприємства з добування корисних копалин,  крім паливно-енергетичних (26,0 млн.грн.). 

Підприємства переробної промисловості отримали 7,3  млн.грн. прибутку проти 109,6 млн.грн. збитку за відповідний період попереднього року.  Позитивий фінансовий результат склався у підприємств машинобудування (31,3 млн.грн.), хімічної та нафтохімічної промисловості (19,4  млн.грн.),  легкої промисловості (6,7  млн.грн.).  Водночас збитковий фінансовий результат у підсумку зазнали підприємства з оброблення деревини та виробництва виробів з деревини,  крім меблів та виробництва іншої неметалевої продукції –  по 12,3 млн.грн.,  проте це у 9,2  та 4,3  раза відповідно  менше, ніж за січень–березень 2011р. 

Прибутковий фінансовий результат підприємств транспорту та зв’язку збільшився порівняно з відповідним періодом попереднього року на 45,7% і становив 112,4 млн.грн.

У торгівлі  (включаючи ремонт автомобілів,  побутових виробів та предметів особистого вжитку) фінансовий результат становив  – 37,6 млн. грн.  прибутку  (за січень–березень 2011р. – 45,1  млн.грн.  збитку). Забезпечили його підприємства,  які займались торгівлею автомобілями та мотоциклами,  їх технічним обслуговуванням та ремонтом і підприємства оптової торгівлі,  тоді як підприємства роздрібної торгівлі отримали впідсумку збитки (21,6 млн.грн.).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *