ОСТАННІ НОВИНИ

На День героїв у Львові вимагали визнання ОУН-УПА

|

Півтора тисячна колона пройшла сьогодні від пам’ятника Степанові Бандері до монумента Тарасові Шевченку в рамках святкування Дня героїв. На чолі колони йшли кілька десятків ветеранів ОУН та УПА, потім – керівництво Львівської обласної ради, представники політичних партій та громадських організацій.

Учасники маршу несли транспаранти: «Бандера та Шухевич – наші Герої! Вони воювали за нас з тобою!», «Бандера та Шухевич – Герої народу! Вони воювали за нашу свободу!», «Вимагаємо визнання ОУН-УПА та присвоїти Бандері звання героя!»

«Багато хто загинув до того дня і, коли Україна стала незалежною. Але тим, хто побачив державні синьо-жовті прапори і через 20 років прикро, що нами керують більшовицькі промосковські агітатори, а не справжні українці» – зауважив на мітингу керівник Львівського крайового братства ОУН-УПА Олесь Гуменюк. Водночас він зазначив, що вірить у те, що настане час, коли Україну очистять від комуністичної скверни та відірвуть від Москви».

У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку, 23 травня, святкувати День героїв. Свято було приурочене до дати убивства у Роттердамі 1938 року Євгена Коновальця. Крім того, у травні пішли з життя такі діячі національно-визвольного руху ХХ століття як Микола Міхновський та Симон Петлюра.

Фото: Львівський портал 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *