ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк заговорив про імпічмент

|

Намагання ввести в Україні другу державну мову є державним злочином, за який президенту Януковичу має бути оголошено імпічмент, заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Дніпропетровську в п’ятницю, 25 травня. Про це овідомляє прес-служба партії.

Він наголосив, що персональну відповідальність за все, що відбувається в парламенті стосовно мовного питання, несе особисто президент Янукович. «Такої інституції, як Верховна Рада України, не існує, а тим більше провладної більшості. Тому голосування за закон про введення другої державної мови – це пряма ініціатива і вказівка президента Януковича», – наголосив Арсеній Яценюк.

«Вважаю це державною зрадою і замахом на українську державність. Відповідно до ст. 111 Конституції України – це підстава для імпічменту президента», – заявив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк наголосив, що президент за останні два дні жодного разу не висловив своєї позиції щодо мовного закону: «чи може в стінах українського парламенту розглядатися закон, який напряму суперечить статті 10 Конституції України».

«Те, що відбувається по відношенню до мовного закону, – не що інше, як спроба відтягнути увагу українців від головних проблем, які є сьогодні в державі: неймовірна корупція, безробіття, низькі заробітні плати та пенсії, знищена освіта і медицина, знищена демократія, політичні переслідування, ув’язнення Тимошенко і Луценка», – наголосив він.

Арсеній Яценюк переконаний, що намагання ввести другу державну мову – це спроба президента Януковича мобілізувати свій електорат напередодні виборів 2012 року, «які вони однозначно програють». «Президент Янукович має чітко відповісти на питання – він президент 20% українців, президент Партії регіонів, чи він президент України», – підкреслив лідер «Фронту Змін».

Він наголосив, що 24 травня опозиція заблокувала парламент і не дозволила ухвалити провладний закон про мови. «Це закон проти українців, незалежно від того, розмовляють вони українською чи російською мовою. Ми всі українці, ми шануємо і поважаємо нашу Конституцію і нашу мову», – додав Арсеній Яценюк.

«Спроба президента розколоти Україну не вдасться. Його спроба знищити українську державність, культуру та історію, українське сьогодення і майбутнє – не пройде. Ми не дамо можливості колоти і знищувати українську державу», – заявив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *