ОСТАННІ НОВИНИ

Перший швидкісний потяг Hyundai вирушив з Києва до Львова

|

Між містами-господарями футбольного чемпіонату Євро-2012 сьогодні відкрито рух сучасних швидкісних поїздів Hyundai. У перший рейс із Центрального залізничного вокзалу у Києві поїзд Hyundai відправлено до Львова за участі віце-прем’єр-міністра України – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, генерального директора Укрзалізниці Володимира Козака. Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

«Сьогодні – історичний момент для залізниці України: ми починаємо швидкісний рух», – сказав Борис Колесніков

Віце-прем’єр-міністр України особисто вирушив у промо-рейс в сполученні Київ-Львів разом із журналістами.

Нові денні міжрегіональні електропоїзди Hyundai із місцями для сидіння та максимальною експлуатаційною швидкістю до 160 км/год належать до категорії Інтерсіті(+). Для зниження рівня шуму і вібрації поверхня кузова вкрита звукопоглинаючими та антикорозійними матеріалами. Загальна кількість місць в електропоїзді Hyundai у дев’ятивагонній комплектації – 579, з яких 1-го класу  — 168, 2-го класу – 411. Сидіння у відділеннях для пасажирів 1-го класу розташовані за схемою  2 + 2, у 2-го класу 3 + 2 один за одним. Місця першого класу розміщені в тягових вагонах, три вагони по 56 місць кожен, а другого класу в шести моторних вагонах.

Вагони обладнані клімат-системою, герметичними міжвагонними переходами, вакуумними туалетами, моніторами для перегляду відеопродукції, багажними полицями та багажними відсіками для великогабаритного багажу.  Один із головних вагонів електропоїзда обладнаний 2 місцями, які пристосовані для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Підлога у всіх зонах поїзда Hyundai одного рівня, що полегшує переміщення пасажирів на інвалідних візках. У складі поїзду знаходиться один вагон з буфетом.

Пасажирське місце має регульовану спинку крісла, індивідуальне освітлення, відкидний або привіконний стіл, відкидну опору для ніг, розетку між кріслами для підключення зарядних пристроїв і ноутбуків. Передбачається, що вже з 28 травня пасажири Hyundai зможуть користуватися послугою доступу до мережі Internet.

За словами віце-прем’єр-міністра України, швидкісний рух в Україні – це більш безпечні перевезення, скорочення часу на шляху прямування, сучасний рівень обслуговування для пасажирів. Адже готуючись до впровадження швидкісного руху поїздів залізничники провели масштабні роботи: модернізували колійне господарство, здійснили електрифікацію дільниць, реконструювали платформи та вокзали тощо.

Обираючи для мандрівки нові швидкісні поїзди, пасажири  економлять свій час – у дорозі Hyundai згідно з експериментальним графіком руху перебуватимуть: 4 год. 25 хв. з Києва до Харкова, 4 год. 55 хв. зі Львова до Києва, 6 год. 30 хв. із Києва до Донецька. Після закінчення дії експериментального графіка відстані між цими містами  Hyundai долатимуть ще швидше – на 15-30 хв. До того ж, денні міжрегіональні електропоїзди виробництва Hyundai Rotem  курсуватимуть із мінімальною кількістю зупинок: на напрямку Київ-Харків вони зупинятимуться у Миргороді та Полтаві, а у сполученні Київ-Донецьк передбачені зупинки у Миргороді, Полтаві та  Слов’янську; від Києва до Львова Hyundai рухатимуться без зупинок. Середня швидкість, з якою курсуватимуть  електропоїзди  Hyundai на національному швидкісному коридорі Харків-Київ-Львів-Донецьк становитиме 116 км/год.

Власне регулярний рух Hyundai – з Києва до Львова (1 пара поїздів) та Харкова  (2 пари поїздів) – стартує з 27 травня, а між Києвом та Донецьком поїзд корейського виробництва почне курсувати на початку червня.

Вартість проїзду у Hyundai регулюватиметься залежно від придбання квитка «туди-зворотно», по календарних днях та днях тижня, періоду року. Щочетверга та щосуботи при купівлі квитків діятиме знижка 10%, а вартість проїзду у результаті оформлення проїзного документу у п’ятницю та неділю підвищуватиметься на 10%. При оформленні квитка на електропоїзди Hyundai у напрямку «туди» та «зворотно» застосовується знижка у розмірі 10% від вартості проїзду. Крім того, усі пільги, що діють на українських залізницях, поширюються й на проїзд у Hyundai. Середня вартість (коеф. 1.0) квитків у 2 класі у  сполученні Київ-Харків – 275,66 грн., у 2 класі сполучення  Київ-Львів – 307,45 грн., у 2 класі у сполученні Київ – Донецьк – 367,75 грн.  

Борис Колесніков зазначив, що наразі в Україні ретельно вивчаються перспективи розвитку швидкісного руху на інших напрямках, щоб громадяни мали змогу подолати значні відстані за кілька годин. Крім того, необхідно змінювати застарілий рухомий склад на новий, що відповідає сучасним вимогам. Утім, перші години продажу квитків на швидкісні поїзди Hyundai продемонстрували, що попит на ці поїзди буде значний. Залізничники, очікують, що відразу після впровадження усіх поїздів Hyundai  в експлуатацію, щодня продаватимуть близько 10 тисяч квитків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *