ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський «Фронт Змін» вимагає відновити популярні нічні поїзди

|

Депутат Львівської міської ради від політичної партії «Фронт Змін» Ростислав Будинський звернувся із запитом на ім’я віце-прем’єр-міністра України Бориса Колеснікова щодо скасування популярних серед пасажирів залізничних поїздів, зокрема, № 91/92 Київ-Львів, № 343/344 Київ-Харків, № 119/120 Донецьк-Київ.

У результаті реформування графіку руху залізничного транспорту з 27 травня Укрзалізниця скасувала 25% нічних поїздів. Натомість людям пропонують швидкісні денні поїзди, на порядок дорожчі і абсолютно не зручні в сенсі графіку руху. Якщо нічним поїздом пасажири прибували до Києва, Львова, Харкова, Донецька вранці і від’їздили ввечері, таким чином маючи змогу вирішити всі справи протягом дня, то з 27 травня доїхати до потрібного міста вдасться лише опівдні або ж ввечері (наприклад, прийнято попереднє рішення, що за маршрутом Київ-Львів ходитимуть три пари поїздів. З Києва вони будуть відправлятися о 6.36, 13.21 і 18.20, а зі Львова – о 7.26, 12.19 і 18.56). Тому багатьом доведеться залишатися на ніч, а це знову додаткові витрати.

«Варто зазначити, що скасовують не якісь непопулярні збиткові поїзди, а якраз ті, що користувалися найбільшою популярністю у пасажирів: № 91/92 Київ-Львів, № 343/344 Київ-Харків, № 119/120 Донецьк-Київ. Скасовано всі потяги з Харкова у Західну Україну. Крім того буде скасовано низку поїздів місцевого сполучення у зв`язку з їх збитковістю. Але чомусь ніхто не зважає, що це у більшості випадків єдиний засіб сполучення для малих міст і селищ», – зазначив Ростислав Будинський.

Аналізуючи ситуацію, депутат зауважив, що реформування сфери залізничного транспорту, що є безперечно дуже затратним, влада планує оплатити за рахунок українців. «Якщо немає ні бажання, ні вміння, щоб грамотно підійти до реформування такої важливої складової як залізничний транспорт, чого ж не перекласти все на плечі простих людей!? Все робиться за старим «совдепівським» методом: головне доцільність, байдуже чи це покращить життя громадян», – переконаний депутат від «Фронту Змін».

Ростислав Будинський звернувся до Бориса Колеснікова з вимогою втрутитися і виправити ситуацію – залишити пасажирам альтернативу для пересування залізничним транспортом, оскільки нові швидкісні поїзди далеко не всім по кишені; відновити у новому графіку руху залізничного транспорту найбільш популярні нічні поїзди; не скасовувати непопулярні поїзди місцевого сполучення, оскільки це спричинить ізоляцію невеликих міст і селищ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *