ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині кафе «нашпигували» газовими балонами аж до криміналу

|

Cамовільно змонтовані п’ять газобалонних установок виявлено в одному із закладів громадського харчування у Львівській області. Їх експлуатація створювала загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків. Про це повідомили у Держгірпромнагляді України.

Зокрема, в приміщенні кухні кафе-бару «Крапка» Турківського району знаходилось п’ять балонів зі зрідженим вуглеводневим газом (норма – один), під’єднаних до газових плит з гумотканинними рукавами.

Згідно з Державними будівельними нормами заборонено встановлення балонів ЗВГ в приміщеннях підприємств громадського харчування, побутового обслуговування населення у місцях скупчення людей. Порушення «Правил безпеки систем газопостачання України» на підприємствах, що використовують побутові газові прилади виявлено під час проведення спільних перевірок теруправлінням Держгірпромнагляду у Львівській області та прокуратурою району.

Встановлено також, що у власника відсутні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки (зберігання, експлуатація балонів із зрідженими газами) та розміщення об’єкту підвищеної небезпеки від місцевих органів самоврядування, погодженого із Держгірпромнаглядом. Об’єкт системи газопостачання в експлуатацію не прийнятий, немає угоди на монтаж та технічне обслуговування спеціалізованою організацією.

За матеріалами перевірки прокуратурою Турківського району проти підприємця порушено кримінальну справу.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *