ОСТАННІ НОВИНИ

Тарифи на газ зростуть після виборів - експерт

|

Керівник енергетичних програм центру “Номос” Михайло Гончар вважає, що ціну на газ для населення підніматимуть після виборів. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.  

“Тарифи на газ піднімуть після виборів, бо Києву дуже хочеться грошей від МВФ. Але до виборів на це не підуть, бо хочуть їх виграти. Потім – фінансова необхідність змусить. Логіка Партії регіонів проста. До виборів ще лічені місяці, тому треба протриматись. А після – можна відірватись і підняти тарифи. І МВФ задовольнить свої вимоги, і Партія регіонів не втратить свої відсотки” – сказав він.

За словами експерта, підвищення внутрішніх цін на газ є однією з ключових вимог  вимога МВФ. «Уряд робить вигляд, що він опирається з чисто популістських мотивів – треба гарно виглядати перед виборами. В умовах економічної кризи підвищення тарифів на енергоносії може відіграти фатальну електоральну роль для влади. Але цей крок потрібно робити. Інша справа – підвищення тарифів має відбуватися в контексті загального реформування газового сектору” – вважає експерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *