ОСТАННІ НОВИНИ

Дружинники у Львові набрали сотню травматичних пістолетів, але міліції не допомагали

|

Прокуратура Львівської області виявила порушення законодавства при видачі дозволів на придбання, зберігання та використання травматичної зброї, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За наслідками перевірки пред’явлено 4 адміністративні позови про примусовий розпуск (ліквідацію) громадських формувань з охорони громадського порядку.

До прикладу, прокурором Залізничного району м. Львова пред’явлено адміністративний позов до суду про ліквідацію громадського формування «Добровільна народна дружина при Залізничному РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області». Під приводом членства у вказаному формуванні більше сотні осіб отримали право на володіння травматичною зброєю, однак, як з’ясовано, не виконували своїх основних завдань. Зокрема, не надавали допомоги органам внутрішніх справ у забезпеченні громадського порядку та безпеки, не запобігали злочинам, не інформували органи та підрозділи ОВС про місця зосередження злочинних угрупувань, не сприяли виявленню, розкриттю злочинів, розшуку винних осіб та захисту інтересів держави та громадян від злочинних посягань.

Аналогічні адміністративні позови пред`явлено прокурорами Шевченківського, Сихівського та Личаківського районів м. Львова.

Також виявлено порушення чинного законодавства у Львівській обласній госпрозрахунковій поліклініці. Прокуратура з’ясувала, що лікарсько-консультативна комісія вказаної установи видала медичні довідки на перереєстрацію травматичної зброї без наявності у громадян відповідних сертифікатів, які засвідчують відсутність протипоказань до отримання дозволу на право зберігання, носіння та використання такої зброї.     За результатами проведеної перевірки прокуратурою Львівської області підготовлено подання в ГУОЗ ЛОДА про усунення зазначених порушень та притягнення до дисциплінарної відповідальності винних осіб.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *