ОСТАННІ НОВИНИ

Панькевич переконаний, що мораторій на продаж сільськогосподарських земель скасовувати не можна

|

Селянські господарства виготовляють понад 80% харчової сільськогосподарської продукції. Відтак не варто ліквідовувати мораторій на продаж сільськогосподарської землі. Це не вирішить проблем села, а навпаки призведе до остаточного зубожіння селян. Про це заявив  голова Львівської облради Олег Панькевич, інформує прес-служба ЛОР.

Як наголосив О.Панькевич на розширеній нараді «Особливості розвитку аграрного сектору економіки у Львівській області та стратегія розвитку українського села», агропромисловий  комплекс тримається на приватних селянських господарствах. Однак,  розподіл коштів з державного бюджету для фінансування програм у сільському господарстві в 2011 році не є справедливим.

За словами голови облради, на підтримку та розвиток хмелярства з держбюджету виділили 98,3 млн. грн., однак Львівщина отримала 1,9 млн. грн., тобто лише 1,9 відсотка.  Із нагляду за молодими садами з 556,8 млн. грн. Львівська область отримала всього 911 тис. грн.

 «Я розумію, що причина, зокрема, і у відсутності ініціативи місцевих органів державної влади, представників сільських громад, але мусимо спільно створювати умови для справедливого розподілу державних ресурсів», – зазначив Олег Панькевич.

Нагадаємо, у розширеній нараді «Особливості розвитку аграрного сектору економіки у Львівській області та стратегія розвитку українського села» взяв участь міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *