ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові безпечно купатись лише у двох озерах: Винниківському та Брюховицькому

|

У Львові лише два озера облаштовані, як місця масового відпочинку. Це Винниківське та Брюховицьке озера. Відповідно, решта водойм не розглядаються, як місця масового відпочинку. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«У Львівській області готується близько двадцяти водних об’єктів для відпочинку. На сьогоднішній день проводяться роботи з обстеження цих об’єктів, терміни яких встановлені до 30 травня. Якщо говорити про Львів, то він має 102 об’єкти. На його території є озера, ставки (природного та штучного походження), річки та потічки.

Протягом кількох останніх років для організованого відпочинку готуються два об’єкти: Винниківське озеро, яке сьогодні знаходиться в оренді ТзОВ «Краківський ринок», і ставок № 3 в Брюховичах. Останній більш відомий, як Брюховицьке озеро. Решта водних об’єктів, які знаходяться на території Львова, не розглядаються, як місця масового відпочинку, тому вони не обладнуються. Якщо людина захоче собі влаштувати відпочинок на такому водному об’єкті з купанням, то я б застеріг, що вона дуже сильно ризикує своїм здоров’ям», – повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій ЛМР Володимир Рощин.

За статистикою минулого року на водних об’єктах Львова загинули три особи.  Одна людина на Винниківському озері, одна на озері за кінотеатром «Сокіл» і одна на озерці, що на вул. Тернопільській. Як правило, це випадки, коли людина відпочиває та вживає спиртні напої.

«Нас також турбує Левандівське озеро. На перший погляд воно привабливе: є кафе, облаштовані береги, але там більше нічого, крім цього, нема. Тим паче, що кафе, яке знаходиться на території цього озера, не бере на себе відповідальності щодо облаштування території для купання та відпочинку», – додав В.Рощин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *