ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент висунув українській владі три вимоги

|

Європейський союз закликає українську владу припинити вибіркове правосуддя, провести вільні парламентські вибори в жовтні та продовжити реформи, які потрібні для імплементації угоди про асоціацію.

Як повідомляє Тиждень, про це йдеться в заяві верховного представника ЄС з зовнішньої політики Кетрін Ештон, яку в Європарламенті зачитав Єврокомісар Штефан Фюле.

У заяві верховний представник підкреслила, що вибіркове правосуддя наразі стало систематичною проблемою в Україні, і ЄС досі не бачить видимого прогресу з його уникненням.

«Але Тимошенко вже засудили, тому в основі проблеми тепер є зміна норм, які стосуються її справи», – йдеться в заяві.

Зважаючи на це ЄС вимагає запровадження українською владою конкретної стратегії з вирішенням проблеми вибіркового правосуддя та протидії її повторення у майбутньому. Тому ЄС вимагає провести повноцінну судову реформу.

Іншою вимогою ЄС є проведення вільних парламентських виборів.

«ЄС дуже пильно спостерігатиме за проведенням виборів. Важливо, що вони були вільними та прозорими та не викликали сумнівів щодо результатів», – йдеться в заяві.

ЄС також вимагає продовження відкладених реформ, погоджених з ЄС та необхідних для просування та виконання угоди про асоціацію

Нагадаємо, Європарламент розпочав розгляд ситуації в Україні.

Очікується, що резолюцію щодо ситуації в Україні Європарламент ухвалить 24 травня. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *