ОСТАННІ НОВИНИ

Українська аграрна продукція стала краще продаватися закордоном – Присяжнюк

|

Експорт українського сільського господарства за минулий рік зріс на 32%. Про це сьогодні у Львові сказав міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

«За минулий рік український експорт в цій галузі зріс на 32%, що свідчить про затребованість нашої продукції закордоном», – сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чому імпортовані сільгоспродукти з країн ЄС є дешевшими, ніж українські, М.Присяжнюк зазначив, що це зумовлено угодою про вступ у СОТ. За його словами, ця угода підписана так, що сільськогосподарський імпорт приходить до нас вільно, а відтак є дешевшим, бо тамтешні виробники отримують вагомі дотації. Водночас, згідно даної угоди, Україна не має права давати дотації своїм експортерам сільськогосподарської продукції. При цьому Микола Присяжнюк зауважив, що вихід із ситуації полягає в тому, щоби освоювати нові технології і здешевлювати виробництво з одного боку. З другого боку, міністр сказав, що йдеться про підписання угоди з Асоціацією оптових ринків Європи, яка дозволить експортувати українську продукції закордон і повертати виробникам ПДВ. На його переконання, це збалансує ситуацію.

Нагадаємо, сьогодні міністр перебуває на Львівщині з робочим візитом. Він уже встиг ознайомитися з роботою оптового ринку «Шувар». У програмі візиту також передбачено його знайомство з технологією вирощування ягід (ТзОВ «Агрофрутіка») у Жовківському районі, ознайомлення з інфраструктурою у селі Добросин Жовківського району та з роботою переробного підприємства «Галфрост». Окрім того, М.Присяжнюк візьме участь в нараді з питань особливості розвитку особливості розвитку аграрного сектору та стратегії розвитку українського села (м. Дубляни, Львівський Національний Аграрний університет).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *