ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за місяць у ДТП травмовано 14 неповнолітніх

|

У Львові лише за травень сталося 13 ДТП, внаслідок яких травмувалось 14 дітей. Аналізуючи ДТП за участю дітей, слід зазначити, що найчастіше діти травмуються як пішоходи та пасажири легкових авто, а також як водії велосипедів. Про це повідомили у прес-службі ДАІ Львівщини.

Тому особливу увагу потрібно звернути на ті помилки, які найчастіше вчиняють діти-пішоходи. Це – неочікуваний вихід на проїжджу частину дороги, вихід на дорогу у  недозволеному місці чи місці з поганою оглядовістю.

Щодо дітей-пасажирів легкових авто, то слід пам’ятати, що на передньому сидінні автомобіля дітям до 12 років або ростом менше145 смперебувати під час руху автомобіля заборонено. Крім того, водії не повинні забувати пристібати дітей ременем безпеки, а найбезпечніше діткам буде в автомобільному кріслі.

Дітям-велосипедистам потрібно пам’ятати, що відповідно до Правил дорожнього руху виїзд на дорогу дозволяється лише з 14-річного віку. Однак, без знання правил вуличного руху виїзд на дорогу велосипедистам категорично заборонено, за цим повинні прослідкувати батьки. Необхідно наголосити, що керувати велосипедом на тротуарі заборонено (дозволено дітям до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих).

Пам`ятка для батьків дітей з виховання грамотного учасника дорожнього руху: не залякуйте дитину вулицею – панічний страх перед транспортом не менш шкідливий, ніж безтурботність і неуважність; роз’ясніть дитині основні правила дорожнього руху не тільки в теорії, а й на практиці; вчасно навчайте дітей умінням орієнтуватися в дорожній ситуації, виховуйте потребу бути дисциплінованими на вулиці, обережними й уважними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *