ОСТАННІ НОВИНИ

Громаду Львівщини запрошують на конкурс кращих практик місцевого самоврядування

|

18 травня у малій сесійній залі Львівської обласної ради відбувся круглий стіл на тему «Програма обміну кращими практиками місцевого самоврядування  Ради Європи». Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Організатори круглого столу – Офіс Ради Європи, Фонд “Східна Європа” за сприяння Львівської обласної ради. Його учасниками були голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П`ятак, депутат Львівської обласної ради Ганна Костюк, представники Офісу Ради Європи, міські голови міст обласного та районного підпорядкування Львівщини.

Під час офіційного відкриття заходу учасників круглого столу привітав голова Львівської обласної ради Олег Панькевич. Він, зокрема, зазначив, що у цьому році Львівщина за сприяння обласної ради та підтримки європейських партнерів робить нові кроки для покращення співпраці у програмах підтримки місцевого самоврядування і успішно напрацьовує досвід у нових європейських методах залучення бюджетних коштів. Сьогодні Львівська обласна рада успішно реалізовує конкурс мікропроектів місцевого розвитку, на які в цьому році виділила 4 млн грн, що у п’ять разів більше, між у минулому році. Розширюється співпраця районів області з програмою ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Крім того, в цьому році Львівщина братиме активну участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Олег Панькевич висловив сподівання, що результатом проведення круглого столу стане активізація місцевих громад для вирішення проблем місцевого розвитку, а відтак, забезпечить подальшу розбудову високоорганізованого громадянського суспільства. Голова обласної ради побажав учасникам круглого столу плідної роботи і наголосив, що Львівська обласна рада забезпечить необхідну допомогу та координацію роботи щодо успішної реалізації запропонованих Офісом Ради Європи ініціатив щодо підтримки місцевого самоврядування.

Керівник Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» Наталія Старостенко розповіла про конкурс, який проходитиме за підтримки Ради Європи, і запросила до участі у ньому міста обласного та районного значення з цікавим досвідом ефективного управління і надання громадських послуг, підтримки місцевого підприємництва, залучення інвестицій і реалізації грантових програм. Участь в Програмі обміну кращими практиками дасть можливість містам проаналізувати власну діяльність та порівняти свій досвід з досвідом інших міст, запозичити в них найкраще, приєднатися до розгалуженої мережі обміну досвідом, що об’єднує органи місцевого самоврядування та фахівців-практиків в різних країнах Європи, отримати доступ до інформації про успішні ініціативи інших органів місцевого самоврядування  з європейських міст, представити свої практики іншим містам, представникам центральних органів влади, навчальних інститутів. Громади, які реалізували найкращі практики, буде відзначено на Національній церемонії нагородження у присутності представників Ради Європи, уряду України, асоціацій органів місцевого самоврядування, представників органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації.

Заявки на участь у конкурсі можна подати до 30 травня 2012 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *