ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проходять дні Одеси: одесити привезли львів’янам усе найкраще

|

Сьогодні у центрі Львова, на площі Ринок, під звуки музики духового одеського оркестру відбулося офіційне відкриття днів Одеси у Львові.

У програмі заходу, який триватиме два дні, передбачено чимало цікавих подій: зустрічі з туроператорами, виставки картин одеських художників, розіграш квитків у театри та музеї Одеси, виступи муніципального оркестру, дружній матч львівських депутатів та чиновників з одеською делегацією на стадіоні «Україна» (сьогодні о 16.00 год.), джаз-концерт гурту «Фестиваль-Бенд» у ресторані «Mons Pius» (сьогодні о 18.30 год.).

Спеціально для промоції Одеси до Львова завітала ціла делегація, кількістю більше 100 осіб. Це і музиканти, і художники, фотохудожники, журналісти, чиновники, депутати на чолі з одеським мером Олексієм Костусєвим. Делегація привезла у подарунок Львову дерево білої акації, яку вже встигли висадили у парку Івана Франка, а також привезла на огляд львів’янам золотий м`яч кращого гравця Європи Ігоря Бєланова. 

«Мені дуже приємно перебувати в такому прекрасному місті, як Львів, місті самобутньому, місті з прекрасною історією, в місті, де живуть хороші і добрі люди. Дуже шкода, що немає авіасполучення між Одесою і Львовом. Але сьогодні ми цей шлях проклали – перший літак з одеською делегацією приземлився в аеропорту Львова. Ми привезли найкраще, що у нас є. Ми привезли ветеранів нашої легендарної команди «Чорноморець», ми привезли золотий м`яч кращого гравця Європи Ігоря Бєланова, який зараз очолює управління фізкультури та спорту міськради Одеси», – зазначив міський голова Одеси Олексій Костусєв.

«Коли ми дивимося на карту України, то важко собі уявити нашу велику, могутню державу без Львова і без Одеси. Це два міста, які створюють великий магніт любові до України. Тому що українці люблять Львів, українці обожнюють Одесу. Нам дуже приємно, що ми починаємо разом працювати для того, щоб наша Україна була кращою. Сьогодні львів`яни матимуть можливість відчути дух. Я б хотів, щоб співпраця між Львовом і Одесою була все більшою, кращою і об’ємнішою», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

На думку обох мерів, Одеса та Львів дуже схожі між собою міста, попри те, що насправді абсолютно різні.

«Це два своєрідні міста. В кожного є своя родзинка і далеко не кожне місто може таким похвалитися. Є достатньо молодих міст і вони схожі один на одного, а Львів він єдиний і неповторний. Одеса теж єдине місто і неповторне, і в цьому ми схожі. І у Львові, і в Одесі цінять свої традиції – це нас і поєднує.

Наші міста пов`язує набагато більше, ніж можна подумати. Кілька днів тому ми відсвяткували 65-річчя Одеського театру музичної комедії. А створений цей театр був у важкі повоєнні роки – в 1947 році у Львові. Через 5 років цей театр вирішили перенести до Одеси. Досі у нас є артисти, які грали ще на львівській сцені. Візитною карткою цього театру є оперета «Біла акація». Пісня з цієї оперети є офіційним гімном міста Одеси», – сказав О.Костусєв.

Водночас він зазначив, що на сьогодні між Одесою та Львовом поняття як конкуренція не існує і одесити не збираються змагатися з львів’янами у кращості. «Якщо ми будемо змагатися з вами, то лише в одному – хто більш гостинний, хто ліпше зустріне гостей, хто ліпше їх нагодує та розвеселить. За таке змагання ми, одесити, тільки руками і ногами, з гумором, з посмішкою. А якась там конкуренція – це не для нас», – сказав мер Одеси.

Андрій Садовий зі свого боку нагадав, що п’ять років тому Львів пропонував Одесі співпрацю, але тодішня влада не погодилась через так би мовити конкуренцію. 

«Такий досвід є першим між Одесою та Львовом за роки незалежності. В часи радянського союзу не було такої тісної співпраці до сьогоднішніх днів. Ще років п’ять тому ми пропонували Одесі співпрацювати, але тодішнє керівництво відмовилось від такої ідеї, аргументуючи тим, що наші міста змагаються між собою. Нинішній мер Олексій Костусєв зрозумів наші наміри, адже разом ми зможемо досить добре працювати для користі нашої держави. В єдності сила – простий девіз успіху. Нам дуже приємно, що одесити приїхали до нас і ми маємо нагоду познайомитися з їхнім містом. Щоб ми краще розуміли один одного, нашу культуру, щоб ми як ці магніти об’єднували державу. Бо надії, що хтось щось зробить без нас – немає, ми самі для цього повинні багато працювати», – додав А.Садовий. Таку думку мера Львова підтримав і Олексій Костусєв.

Нагадаємо, що минулого року Львів відвідало близько 1 млн. туристів. Понад 60% туристів – це туристи з України. Згідно зі стратегією конкурентоспроможності Львова, що розроблена компанією «Монітор груп» та Львівською міською радою, туризм та ІТ-технології є двома ключовими пріоритетами розвитку міста.

Як зазначили у відділі промоції міста, Львів і надалі продовжуватиме промоційну кампанію. На цей рік заплановані Дні Львова у Сімферополі, Севастополі, Донецьку та Маріуполі. З іноземних міст заплановано презентувати Львів у Мюнхені, Берліні та Копенгагені. Також Львів отримав запрошення з Москви, Риму та багатьох міст Польщі, аби там провести Дні Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *