ОСТАННІ НОВИНИ

За основу сценарію міжнародних військових змагань взято обстановку в афганській провінції

|

Сьогодні 18 травня, у Львові завершилась  фінальна плануюча конференція з підготовки  до проведення українсько-американських тактичних навчань із залученням військ «Репід Трайдент – 2012». Про це повідомили у Львівському регіональному медіа-центрі Міноборони України.

Цей захід міжнародного військового співробітництва відбувався на базі Академії Сухопутних військ імені гетьман Петра Сагайдачного. Для участі у плануючій конференції було залучено понад 100 учасників  з 15 країн.  Окрім українських та американських військовослужбовців, у процесі планування брали участь представники оборонних відомств Австрії, Азербайджанської Республіки, Республіки Болгарія, Грузії, Канади, Молдови, Македонії, Польщі; Румунії, Сербії, ФРН та Королівства Швеція. Відзначимо, що однією з особливостей цьогорічних навчань є активне залучення військових журналістів до виконання завдань у ході «Репід Трайдент – 2012».

Під час конференції, зокрема, затверджено час і місце проведення «Репід Трайдент -2012». Навчання відбудуться на базі Міжнародного центру миротворчості  та безпеки на Львівщині із 16 до 27 липня цього року. Також остаточно затверджено тематику навчань. Відтак, військовослужбовці підрозділів 8 армійського корпусу СВ ЗС України разом зі своїми іноземними колегами упродовж двох тижнів відпрацьовуватимуть дії  із виконання завдань у складі багатонаціональних сил під час операції повного спектру.  Слід додати, що операція повного спектру включає в себе дії підрозділів у наступі та обороні, виконання завдань з підтримки миру і допоміжних дій.

За основу сценарію «Репід Трайдент – 2012» розробниками взято обстановку в афганській провінції Забул. Ситуаційні завдання, які стоятимуть перед учасниками командно-штабної та польової фаз навчань, мали місце у реальній практиці американського військового контингенту в Афганістані. Відповідно до замислу, в провінції, яка входить до зони відповідальності Регіонального командування «Південь», після ускладнення обстановки та неспроможності місцевих органів влади, підрозділів Національної Армії та Національної поліції забезпечити необхідний рівень безпекової ситуації, розгортаються дві бригади: українсько-американська та багатонаціональна. Передбачається, що штаби та підрозділи бригад будуть перебазовані з території своїх країн до аеропорту Кандагар, в подальшому здійснять марш  у визначені зони відповідальності та виконають поставлені завдання із забезпечення безпеки в зазначеній провінції.

Під час командно-штабної фази навчань, офіцери керівництва та персонал багатонаціональних штабів виконають значний об’єм  різнопланових практичних завдань, метою яких є  підвищення взаємосумісності підрозділів Збройних Сил держав-членів та держав-партнерів НАТО в багатонаціональних операціях, організації управління підрозділами під час проведення операції повного спектру, відпрацюванні та удосконаленні практичних навичок застосування операційних процедур тощо. Завершилося обговорення юридичних  та фінансових аспектів. Зокрема, укладено Угоду про підтримку навчання, текст і додатки якої підписали представники країн-учасниць. Відповідно до його змісту, розподілено повноваження та обов’язки сторін.  Українська сторона надає місце для проведення навчань, техніку та озброєння. За рахунок американської сторони буде здійснюватися оплата харчування,  питної води для особового складу, переміщення українських учасників, закупівля пально-мастильних матеріалів для забезпечення проведення навчання. Крім того за рахунок США буде забезпечено 100 комплектів одягу (для імітації типового вбрання мешканців Афганістану) та окремі елементи обладнання та військового спорядження.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *