ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівська політехніка» увійшла до сотні найкращих ВНЗ Східної Європи

|

На сьогодні декілька українських університетів входять до  міжнародних світових рейтингів. Про це розповів Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, – передає прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

До Рейтингу Webometrics, складеного Іспанською королівською радою з питань науки, який оцінює представленість університетів у Інтернет-просторі, потрапили  українські університети. Рейтинг охоплював 20 тис. світових навчальних закладів. До нього увійшли: НТУУ «Київський політехнічний інститут», Національний університет «Львівська політехніка», Національний педагогічний університет ім. Драгоманова, Національний авіаційний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» та Національний університет «Львівська політехніка» також увійшли до сотні найкращих університетів Східної Європи. «Думаю, що це лише початок і наші університети надалі будуть займати достойні місця у світових рейтингах», – заявив Дмитро Табачник.

До переліку найкращих вищих навчальних закладів світу, одного з найбільш авторитетних і широко цитованих міжнародних рейтингів вищих навчальних закладів QS World University Rankings, також увійшли два українські університети – Донецький національний університет і Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут».

За словами Дмитра Табачника, експерти порівнювали освітні системи у країнах світу за такими основними критеріям як: ресурсне забезпечення (відсоток державного фінансування вищої освіти до ВВП країни, інвестиції приватного сектору, витрати на одного студента, витрати на наукові дослідження тощо); результативність вищої освіти (наукові дослідження та їх вплив, підготовка кваліфікованих фахівців на задоволення потреб ринку праці); міжнародне співробітництво (кількість іноземних студентів); середовище (сприятлива регуляторна політика уряду, різноманітність вищих навчальних закладів, можливості отримання вищої освіти).

«Україна потрапила в ТОП-25 найкращих  країн світу  для здобуття вищої освіти. Це досить високий результат,  тому що, скажімо, 24-ту позицію займає Іспанія, 26- ту – Чехія. Хочу підкреслити, що жодна з держав Східної Європи до ТОП-25 не потрапили», – зазначив міністр.

Також Міністр додав, Україна  увійшла до 10  держав-лідерів у галузі міжнародної освіти. Саме за останні роки спостерігається стійка тенденція щодо збільшення контингенту іноземців, які здобувають  вищу освіту в Україні. На сьогодні в Україні навчається близько 55 тис.  іноземців із 137 країн світу.

Фото: Львівський портал 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *