ОСТАННІ НОВИНИ

Євро впав до мінімуму за півтора року

|

Сповільнення економіки єврозони та збільшення боргів країн регіону призвели до обвалу євровалюти до мінімального рівня за останні 18 місяців. Так, у четвер, 17 травня, його курс опустився до $ 1,26 на момент відкриття торгів на американському ринку. Це найнижчий рівень з 25 серпня 2010 року, коли євро впав до $ 1,27, пише “Комерсант-Україна”.

Ключовою проблемою залишається ситуація в Греції, в очікуванні результатів парламентських виборів якої застигла вся Європа. У самій країні також наростає паніка – за понеділок-вівторок населення Греції зняло з банківських рахунків 1,2 млрд євро. Погіршують ситуацію і негативні новини про рецесію в Іспанії, ВВП якої скоротився на 0,3% з початку року.

Міжбанківський український ринок учора також зазнав тиску негативних новин – за даними валютного індикатора, курс євро опустився до 10,23/10,26 грн. На сьогодні НБУ встановив офіційний курс в 10,13 грн за євро. За словами експертів, доля євро стане більш прогнозованою після парламентських виборів у Греції (17 червня). Якщо вона відмовиться від співпраці з МВФ, то країну чекає дефолт і її вихід з єврозони триватиме 1-2 роки. За такого сценарію втрати єврозони складуть від 280 млрд до 1 трлн євро.

За оцінкою керівника інформаційно-аналітичного центру “Форекс Клуб Україна” Миколи Івченка, курс євро найближчим часом триматиметься на рівні $ 1,23, а в Україні – 9,8 грн. Паралельно долар зміцніє до 8,2 грн.

TCH

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *