ОСТАННІ НОВИНИ

Проти бойкоту Євро-2012 в Україні виступають сім європейських країн і Росія

|

Не всі європейські країни підтримують заклики до бойкоту Євро-2012 в Україні.

Перш за все, до них належать учасники саміту держав Вишеградської групи, яка об`єднує Польщу, Чехію, Словаччину та Угорщину. Ці країни виступили проти бойкоту матчів фіналу чемпіонату Європи з футболу в Україні, пише «Тиждень».

Не підтримує бойкоту й ізоляції України і Росія. Примітно, що посол України в Росії Росії Володимир Єльченко навіть висловив упевненість у тому, що президент РФ Владімір Путін відвідає фінальний матч чемпіонату Європи з футболу 2012 року в разі, якщо збірна Росії потрапить у фінал. 

Не підтримують бойкоту Євро-2012 дві з трьох прибалтійських країн. Зокрема, публічну заяву з цього приводу зробила 14 травня Естонія. «Незважаючи на складне становище в Україні, Естонія не вважає правильною ізоляцію держави. У той же час ми повинні чітко сказати, які зміни пропонуємо в Україні», – заявив глава МЗС балтійської республіки Урмас Пает.

Цього ж дня розповсюдило заяву і МЗС Литви. Ця країна також виступає проти міжнародної ізоляції України, повідомив віце-міністр іноземних справ Литви Евалдас Ігнатавічюс.

«Прагнучи до підтримки України на шляху проведення європейських реформ, ми повинні підтримувати відкриті канали зв`язку й діалогу, а всю необхідну інформацію передавати на вищому рівні… Ізолювати Україну було б найпростішим рішенням. Складніше – запропонувати вихід із цієї ситуації», – цитує прес-служба міністра. 

Ще однією країною, яка вирішила виступити проти бойкоту футбольної першості в Україні стала Швейцарія. “Не думаю, що загрози бойкоту допоможуть у цій ситуації”, – сказав голова федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер.

Нагадаємо, засуджені Луценко і Тимошенко також висловлювалися проти бойкоту Євро-2012.

Як повідомлялося, останнім часом представники ЄС, влада низки європейських країн, а також окремі політики виступили з закликами бойкотувати проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році в Україну в зв`язку з порушеннями в країні прав і свобод людини, зокрема, політичним переслідуванням екс-прем`єр-міністра Юлії Тимошенко.

У свою чергу в МЗС переконані, що заяви про бойкот шкодять усім учасникам Євро-2012.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *