ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти прогнозують зниження цін на бензин

|

Експертно-аналітична група при Кабінеті міністрів України прогнозує, що до кінця травня ціни на бензини знизяться на 40 коп./л, а на дизельне пальне – на 30 коп./л

«На сьогодні на ринку нафтопродуктів України склалася сприятлива ситуація для зниження цін у мережах АЗС», – сказано в повідомленні прес-служби Міненерговугілля.

Згідно з повідомленням, нагромаджені запаси палива за останній час і тенденції до зниження цін на європейських ринках свідчать про те, що до кінця травня можливе істотне зниження цін у роздрібних мережах АЗС.

«За розрахунками секретаріату ЕАГ, якщо ціна на нафту і світлі нафтопродукти збережеться на поточному рівні і не буде жодних стрибків на європейських біржах, то ціна на імпортне паливо повинна зберегтися на нинішньому рівні», – сказано в повідомленні.

На найближчому засіданні ЕАГ буде розглянуто питання про подальше зниження роздрібних цін.

Нагадаємо, на останньому засіданні групи було прийнято рішення про поетапне зниження цін на бензини: на 5 коп./л з 12 травня і ще на 5 коп./л – з 15 травня.

За даними цінового моніторингу «Консалтингової групи А-95», вартість бензину А-95 10 ppm по Середземномор`ю (Fob Med) з 1 по 15 травня знизилася на 92 дол./т – до 989 дол./т. У свою чергу, дизпаливо по Північно-західній Європі (Cif NWE) в той самий період подешевшало на 82 дол./т – до 961 дол./т. Вартість нафти еталонного сорту Brent у першій половині травня знизилася на 7,3 дол./бар. – до 111,2 дол./бар.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *