ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров пообіцяв вирішити «квартирне питання» в Україні за 10 років

|

Прем´єр-міністр України Микола Азаров заявив, що завдяки державній програмі пільгового кредитування житла, житлова проблема в Україні буде вирішена протягом десяти років з розрахунку, що уряд хоче вийти на рівень кредитування 100-200 тисяч сімей щороку.

Як заявив Микола Азаров на засіданні уряду, в 2012-му році в програмі «Доступне житло» можуть взяти участь понад тридцять тисяч сімей з мільйона, які потребують поліпшення житлових умов.

За його словами, до середини травня було укладено першу угоду за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом.

«Після довгих років, коли черга взагалі не рухалася, це помітний крок до нової якості життя в країні», – вважає Азаров. Він також повідомив, що Міжвідомча комісія затвердила перші 1 тис. 127 квартир, які громадяни можуть придбати на умовах здешевленої іпотеки. Цей перелік квартир вже відправлений банкам, які, згідно з критеріями НБУ, можуть брати участь в програмі здешевлення іпотеки.

Нагадаємо, банки-учасники державної іпотеки під 3%, поки не видають клієнтам кредити в рамках програми, яка повинна була запрацювати ще 15 травня, уряд поки не зміг розробити механізм кредитування українців за програмою держіпотеки під 3%.

Comments.UA

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *