ОСТАННІ НОВИНИ

Громада Львова обговорила культурний розвиток мікрорайону Підзамче

|

У Львові обговорюють стратегію розвитку культури міста. Чергова зустріч відбулася із представниками громади мікрорайону Підзамче. Про це повідомляє прес-служба львівської міської ради.

Як повідомили в Інституті міста, учора, 16 травня у приміщенні актового залу середньої школи № 20 відбулась зустріч з представниками мікрорайону Львова Підзамче. Основною метою зустрічі був збір матеріалів та ідей щодо покращення культурного життя мікрорайону. Зустріч проводилась в рамках створення Стратегії розвитку культури Львова до 2025 року, робота над розробкою якої зараз провадиться активними небайдужими львів’янами спільно з міською владою.

Учасниками зустрічі стали мешканці мікрорайону та люди, які працюють на Підзамче: викладач НУ «Львівська політехніка», представники дошкільних навчальних закладів, а також вчителі, школярі та пенсіонери.

Ключові пропозиції проведеної зустрічі:

–   започаткувати традицію проведення фестивалю-свята району Підзамче;

–   створити Громадський центр для населення у Підзамче;

–   залучаючи учнів та пенсіонерів, упорядкувати та облагородити зелені зони мікрорайону: парк «Знесіння», «Шевченківський гай»;

–   створити в районі спортивно-танцювальний центр під відкритим небом; започаткувати традицію проведення культурних заходів у паркових зонах району;

–   відновити лижний спуск на території Підзамче;

–   провести фунікулерну дорогу до Високого Замку;

–   з метою виховання свідомої молоді регулярно розвішувати на біг-бордах у районі соціальну рекламу, яка б пропагувала здоровий спосіб життя, заняття спортом, шанобливе ставлення до природи;

–  вирішити питання сміття у районі: започаткувати традицію сортування сміття та його переробки на місці;

–  обладнати заклади та будинки мікрорайону пандусами.

Слід зазначити, що практично всі ідеї щодо покращення культурного життя мікрорайону Підзамче, що були висловлені мешканцями району, співпали із головними завданнями в рамках Програми ревіталізації Підзамче 2012-2025 рр., розробленою Інститутом розвитку міста (Краків) в партнерстві з Львівською міською радою та Інститутом міста.

Стосовно питання визначення культурного центру мікрорайону, то думки учасників розділились: одні стверджували, що таким місцем виступає парк «Знесіння», інші – Високий Замок.

Результати проведених обговорень ляжуть в основу для написання Стратегії розвитку культури до 2025 року. Подібні зустрічі вже було проведено в семи районах міста. Наступна і остання зустріч планується в районі вулиць Володимира Великого-Наукова, Любінська-Патона.

Довідка

Програма ревіталізації Підзамче 2012-2025 рр. – проект, що охоплює частину території Підзамче, яка знаходиться в Шевченківському районі м. Львова, на північ від залізничної колії загальною площею200 га. Суть проекту полягає у виборі території, що підлягатиме ревіталізації, та розробки конкретного плану дії щодо її здійснення.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *