ОСТАННІ НОВИНИ

Утворено комісію для видачі перепусток у пішохідні зони та територію біля «Арена Львів»

|

Відповідно до розпорядження міського голови Андрія Садового, утворено комісію для видачі перепусток у пішохідну зону по проспекту Свободи, пішохідну зону малого кільця та транспортний периметр стадіону на час проведення у м. Львові фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та затверджено порядок їх видачі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Голова комісії — заступник директора департаменту «Євро 2012», начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Олег Вілюра. Також до складу комісії увійшли директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич, в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Володимир Олійник і голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

Як розповів Олег Вілюра, у дні матчів у Львові буде існувати пішохідна зона – це мале транспортне кільце, яке проходить по вулиці Університетській, по вулиці Стефаника, вулиці Дудаєва, виходить на вул. Івана Франка, вул. Підвальну, ринок Добробут. У ці дні в цій зоні забороняється рух всього транспорту, крім спеціальних, електротранспорту і громадського транспорту, а також дозволяється рух автомобілів, які мають акредитацію УЄФА.

За його словами, в інші дні будуть незначні обмеження – буде закриватися проспект Свободи на відрізку до фігури Матінки Божої, проїзд по вул. Коперника до пр. Свободи, до пр. Шевченка на вул. Личаківську через пл. Галицьку буде відкритий в одну сторону. Буде закритий пр. Свободи зі сторони площі Галицької, вул. Валова. Відкрита для проїзду буде вулиця Підвальна до вулиці Лесі Українки та вулиця Торгова. «Тобто будемо працювати реально в режимі звичайного вихідного дня», – сказав він.

О.Вілюра також зазначив, що рішенням міської ради щодо деяких питань функціонування міста під час підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи в місті Львові, встановлюються обмеження на ввіз продукції та послуг в ці зони, тобто заїзд можливий за перепусками, які будуть видаватися. Зараз збираються заявки на перепустки і вже в кінці тижня комісія буде видавати їх.

Для організацій, які постачають товари і послуги, будуть надаватися перепустки з 00:00 до восьмої години ранку. У пішохідні зони товари і послуги поставляються в нічний час. У дні після матчів дозволено завіз товарів і послуг з 3 години ночі до 9:00 год. ранку, зазначив Олег Вілюра.  

Заїзд на вулицю Стрийську, за його словами, буде стандартно по Петрушевича, Шота Руставелі до 14:00 год. вільні, з 14:00 год. – тільки по спеціальних перепустках, картках акредитації УЄФА та перепустках тим жителям, що проживають в цьому районі.

«Я можу сказати певні правила, якими ми користуємося і будемо приймати рішення, надати чи не надати перепустки. Перш за все, це зрозуміло ми даємо перепустки державним установам ти організаціям, проте це будуть вихідні дні, тому ми до цього підходимо диференційовано. Не видаються перепустки громадянам, які навіть якщо проживають в цьому районі, але не мають підтверджуючого документу, що вони там чи орендують житло, потрібен відповідний договір оренди чи прописка, якщо є право власності і нема прописки ми не зобов`язані в таких випадках надавати перепустку. Не буде надаватися перепустка громадянам, котрі можуть доїхати до місця проживання в обхід транспортного периметру вулиці Стрийської. Наприклад, мова йде про вулицю Гашика, на яку можна заїхати з  Хуторівки, відповідно ми обмежуємо видачу перепусток. Так само звертається багато організацій про видачу перепусток для машин, які возять управлінський персонал. Тут теж треба підходити диференційовано. Так само не видаються перепустки для доїзду працівників підприємства на власному автотранспорті на роботу.

Дуже важливо, щоб мешканці зрозуміли, що ці обмеження стосуються в основному тільки днів проведення матчу – 9, 13 та 17 червня.  Всі інші дні місто буде функціонувати в нормальному режимі», – зазначив Олег Вілюра.

 

Нагадаємо, зразок заяви для отримання перепустки та схеми з обмеженням руху транспорту знаходяться на сайті Приймаючого міста Львів www.uefaeuro2012.lviv.ua в розділі «Львів’янину».

Нагадаємо, як зазначалося раніше, перепустки видаватимуть вже з кінця цього тижня.

ПОРЯДОК видачі перепусток у пішохідну зону на просп.Свободи, у пішохідну зону малого транспортного кільця та у транспортний периметр стадіону

1. Перепустки видаються (за винятком днів проведення матчів):

1.1. Громадянам, які проживають у пішохідній зоні (ПЗ), у пішохідній зоні малого транспортного кільця (ПЗМТК) та у транспортному периметрі стадіону (ТП) – на підставі документа про реєстрацію, документа про право власності на житло, договору оренди житлового приміщення.

1.2. Підприємствам та організаціям у нічний час:

1.2.1. Для доставки продукції у власні підприємства та організації.

1.2.2. Для сервісних робіт та послуг – на основі заявок підприємств, яким надаються послуги, чи на основі договорів з підприємствами, яким надаються послуги.

1.2.3. Для доставки продукції – на основі заявок підприємств, котрим постачається продукція, чи на основі договорів з підприємствами, котрим постачається продукція.

1.3. Автомобілям державних і комунальних установ та організацій.

2. Перепустки не видаються:

2.1. Громадянам, які не мають підтверджуючих документів на проживання у ПЗ, ПЗМТК та ТП.

2.2. Громадянам, котрі мають можливість доїзду до місця проживання без заїзду у ПЗ, ПЗМТК та ТП.

2.3. Підприємствам та організаціям у ПЗ:

2.3.1. Для транспорту, який перевозить управлінський персонал.

2.3.2. Для приватного транспорту працівників.

2.3.3. Які мають можливість доїзду до місця призначення без заїзду у ПЗ, ПЗМТК та ТП.

Примітка: Не потрібна перепустка для заїзду у ПЗ, ПЗМТК та ТП (за винятком території офіційної фан-зони, огородженої на просп. Свободи – від Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької до вул. Дорошенка):

1. Спеціальному транспорту.

2. Міському громадському транспорту.

3. Транспортним засобам, акредитованим УЄФА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *