ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині цього року можуть звести 166 квартир в рамках програми доступного житла

|

 Львівська ОДА визначила п’ять будівельних об’єктів, добудова яких у 2012 році дозволить отримати 166  квартир доступного житла загальною площею 10,7 тис кв. метрів. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, про це йшлося під час наради, присвяченої реалізації постанови уряду про здешевлення іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом.

 Заступник голови ЛОДА Володимир Губицький також розповів, що вже зараз підібрано 8 земельних ділянок площею 4,5 га  , на котрих заплановано збудувати у 2013 році багатоквартирні житлові будинки на тисячу квартир – загальною площею 52, 017 тис. кв. метрів житла.

За даними прес-служби ЛОДА, приблизно осіб в області зголосилися взяти участь в такій програмі.  Львівським регіональним управлінням ДСФУ «Державний фонд підтримки молодіжного будівництва» запропоновано для участі у програмі у місті Львові та області перелік з 820 осіб, що стоять на черзі.  
Обласна державна адміністрація поінформувала банки І і ІІ груп, які діють на території області щодо необхідності їх звернення для участі у програмі пільгово-іпотечного кредитування, проте на час наради таких звернень не поступило.
Представники банків Львівської області  під час наради назвали перелік проблемних питань, пов’язаних із видачею іпотечних кредитів, основними з яких є те, що передбачена Порядком ставка кредитування (16%) нижча від ринкової вартості депозитів у Львівській області, а забезпечення її протягом терміну кредитування (15 років) пов’язане з недопустимими для банків ризиками. Законодавчо неврегульовані також  питання, пов’язані з ризиками при іпотечному кредитуванні – це реєстрація неповнолітніх дітей, пенсіонерів, інвалідів тощо.
Серед проблемних питань було названо також те, що банківські установи І та ІІ категорії, що діють на території області, є філіями або відділеннями центральних банків, відтак не мають повноважень приймати рішення щодо участі у запропонованому порядку пільгового іпотечного кредитування  доступного житла. Станом на сьогодні рішення щодо участі у реалізації програми центральними банками остаточно  не прийнято.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *