ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ звалив дефіцит ліків на регіони

|

МОЗ купує лише 10% від загальної кількості бюджетних ліків. Про це, як передає кореспондент «Коментарів», повідомив на прес-конференції заступник міністра охорони здоров´я Роман Богачов. За його словами, МОЗ в повному обсязі закуповує всі необхідні лікарські препарати. 

«На загальну закупівлю ліків в середньому витрачається 22-25 млрд. грн. на рік. Наша частка в централізованій закупівлі не перевищує 10% », – підкреслив Богачов. 

Як зазначила начальник управління планування, фінансування, моніторингу централізованих заходів і конкурсних закупівель Департаменту фінансово-ресурсного забезпечення МОЗ України Галина Довганчин, загальна сума, виділена з держбюджету на закупівлю Міністерством охорони здоров´я ліків і препаратів медичного призначення становить 1 млрд. 858 млн. грн. 

«Станом на сьогодні МОЗ продовжує процедури державних закупівель за бюджетними програмами та централізованих заходів на загальну суму 1 млрд. 278 грн., що становить 66, 5% від загального обсягу виділених грошей з бюджету», – сказала Довганчин. Також вона зазначила, що по деяких позиціях вже почалися торги. 

Представники МОЗ підкреслили, що державні закупівлі здійснюються в плановому режимі. Сьогодні за результатами торгів складено договорів на суму понад 60 млн. грн. на реалізацію програм з імунопрофілактики. Зокрема, найближчим часом планується проведення торгів на закупівлю препаратів для хворих на гемофілію на суму 63 млн. грн. Також, за словами Довганчин, скоро почнуться торги на придбання медикаментів онкохворим на суму понад 161 млн. грн.

Comments.UA

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *