ОСТАННІ НОВИНИ

Кожен другий мішок цементу – фальсифікат

|

Виробники цементу почали кампанію по боротьбі з фальсифікованою продукцією. Дослідження показали, що на українському ринку кожен другий мішок цементу – фальсифікат. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив генеральний директор-голова правління ПАТ «Миколаївцемент», керівник «Лафарж» в Україні Гюнтер Сметана.

За його словами, проблема фальсифікації тарованого цементу набула загальнонаціонального масштабу, адже за даними Української асоціації підприємств і організацій цементної промисловості «Укрцемент» продажі фальсифікованого цементу становлять близько 26% від загального об’єму продажів в Україні. При цьому підробляють продукт всіх відомих брендів.

Фальсифікат несе пряму загрозу здоров’ю та життю людей. Ніхто не дасть гарантію, що будинок, міст чи частини якогось монументу не обваляться через використання неякісного цементу. Водночас, використання різноманітних домішок у виготовлені цементу без жодного контролю якості загрожує здоров’ю людей.

Гюнтер Сметана додає, що найбільше від недобросовісних виробників страждають звичайні люди, оскільки саме вони купують близько 70% від обсягу проданого цементу на українському ринку.

Найбільші виробники цементу добре розуміють усі наслідки продажу фальсифікату на ринку. Тому майже в кожній компанії вже розробляють стратегію боротьби з цією проблемою. До прикладу «Миколаївцемент», який охоплює 10% українського ринку, розпочинає комплексу програму боротьби з підробкою: зовнішня реклама, реклама у пресі, на радіо та телебаченні), а також проводитимуться освітні заходи. Крім того, виробник змінив дизайн мішка, що допоможе споживачам відрізнити оригінальний цемент від підробного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *