ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат-регіонал просить виділити гроші на ремонт центру Золочева

|

Із депутатським зверненням щодо потреби виділити кошти на ремонт центральних вулиць у місті Золочів до голови ЛОР Олега Панькевича та голови ЛОДА Михайла Костюка звернувся депутат Львівської обласної ради  від Партії регіонів Олег Баран. Як повідомляє прес-служба Львівської міської організації Партії регіонів, мова йде про площу Вічеву, вулиці Шашкевича та  прилеглі до неї. На проведення ремонтних робіт на цих дорогах депутат пропонує скерувати частину коштів із державної субвенції, яку Кабмін виділив для Львівщини.

Як зазначено у документі, минулий 2011 рік Львівщина проголосила  роком українського письменника, поета – зачинателя нової української літератури в Галичині, священика УГКЦ, культурно-громадського діяча, одного із засновників “Руської трійці” Маркіяна Шашкевича. З нагоди 200-річчя від Дня народження цієї значущої для життя України особистості. Відтак торік місту Золочеву,  де розташований пам’ятник Маркіяну Шашкевичу, виділили  три мільйони гривень субвенції з Державного бюджету України. Ці гроші скеровувались на капітальний ремонт площі Вічевої, на якій знаходиться пам’ятник українському діячеві, вулиці Шашкевича та  прилеглих до неї. Відповідні роботи тривали у листопаді-грудні минулого року. Розпочалися вони із  заміни аварійного каналізаційного колектора  на  вулиці Шашкевича. Загалом  робіт виконали на суму у майже два мільйони гривень ( загальний кошторис проекту становить більше 24 мільйонів гривень).

„Однак у 2012 рік Золочів увійшов із розритими центральними дорогами  та заборгованістю підрядникам за проведені роботи. Через не проходження видатків в грудні 2011 року в Управлінні Державної Казначейської Служби України у Золочівському районі, місто так і не отримало виділених державою трьох мільйонів гривень. Нині борг Золочева може просто зупинити ремонтні роботи”, – йдеться у зверненні Олега Барана.

Щоб  продовжити ремонт  та завершити розпочатий торік фрагмент, потрібно трохи більше семи мільйонів гривень (7 717 248,34 грн). Це з урахуванням погашення минулорічної заборгованості (1 976 318,60 грн). 

Однак, як наголосив Олег Баран, нещодавно Кабінет Міністрів України прийняв постанову щодо розподілу державної субвенції. За цим документом Львівщина має отримати 44,4 млн. грн. державних грошей. Як їх розприділять  – залежить, перш за все,  від місцевих органів самоврядування.

Відтак депутат пропонує при розподілі цих коштів взяти до уваги ситуацію із відсутністю грошей для завершення ремонтних робіт у Золочеві. Та скерувати частину суми  із 44-х мільйонної  державної субвенції на їх продовження. „Щоб нам не було соромно за розриті дороги у самому центрі міста Золочева, яке є батьківщиною Маркіяна Шашкевича та у якому розташована така пам’ятка архітектури як Золочівський замок. Насправді за 2011 рік, який був роком  Маркіяна Шашкевича, більше для вшанування цієї особистості зробили зовсім не депутати обласної ради.  Хочу нагадати про відкритий торік, відремонтований коштом нардепа-регіонала музей «Русалки Дністрової»”, – підсумував Олег Баран. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *