ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських ІТ-шників цінують більше за фахівців із країн Сходу

|

 

Львівських  фахівців,  котрі працюють в ІТ-сфері, у світі поціновують вище за їх колег із країн Сходу.  Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор львівської асоціації «Інформаційні технології України» Тарас Кицмей.

«Випускники наших вузів мають фундаментальну підготовку, другий позитив – націленість на результат. Це підтверджує досвід роботи із спеціалістами з інших країн, до прикладу з Індії чи Китаю. У людей є процесно-орієнтоване мислення і ціле-орієнтоване мислення. Одні готові виконати процес, тобто їм необхідно  чітко вказати що за чим робити. А нашим працівникам треба дати ціль і самі знайдуть шлях виконання цієї цілі. Це ключова різниця, яка відрізняє Україну. І тому така велика увага світу прикута до фахівців, які проживають на нашій території», – розповів Т.Кицмей

За його словами, у Львові у сфері ІТ надаються  послуги вищого класу. Тоді як завдання для масових ринків переходять до Індії. «Для галузі, для освіти надзвичайно важливо стоїть питання якості. Щоб наші фахівці і надалі могли виконувати завдання, котрі стають все складнішими. Фактично говоримо про те, що фахівці, які працюють у Львові на ринку ІТ, вони  є на щабель вище на драбині якості, на драбині доданої вартості, яка існує загалом у світі, у даній сфері. Ми активно просуваємось, беремось за все складніші послуги, які вимагають складніших навичок і щоб просуватись і далі  для цього має працювати і освіта, і галузь, яка вкладає кошти в спільне навчання, і безпосередньо промоція, щоб люди піднімали свій рівень. Впевнений, що за десять років ми зможемо побачити наші компанії, які успішно працюють і конкурують на глобальному рівні», – додав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *