ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський університет МНС серед кращих ВНЗ у рейтингу «Компас 2012»

|

За результатами авторитетного рейтингу вищих навчальних закладів України “Компас-2012”ініційованого компанією “СКМ”, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС посів 10 позицію. Про це повідомляє прес-служба ЛДУ БЖД МНС.

Учасниками проекту “Компас”, який компанія СКМ реалізує в межах соціальної програми “Сучасна освіта”, у 2012 році стали 232 українських вищих навчальних заклади III-IV рівня акредитації, що проводять підготовку бакалаврів, спеціалістів і магістрів за 5 напрямками: бізнес/економічні спеціальності, юриспруденція, інженерно-технічні спеціальності, інформаційні технології (IT), архітектура/будівництво.

Прес-секретар ЛДУ БЖД МНС Антон Крук зазначив: «Цього року перелік лідерів суттєвих змін не зазнав. Вже втретє наш Університет увійшов до цього авторитетного рейтингу та суттєво покращив свої позиції. Нажаль, серед представників МНС, ми єдині хто потрапив до рейтингу».

Методологія рейтингу враховує інформацію, отриману в результаті комплексних соціологічних досліджень, що визначають не тільки ступінь відповідності якості освіти і навчальних програм вимогам ринку праці, але також забезпечують загальну оцінку вишів такими цільовими аудиторіями, як роботодавці (великий і середній бізнес), випускники українських вузів (випуск 2006-2011 рр.), роботодавці-експерти (представники підприємств, у діяльності яких беруть участь фахівці зазначених напрямів). При розрахунку рейтингу “Компас – 2012” враховувалися наступні критерії: задоволеність випускників ВНЗ отриманою ними освітою і можливістю її застосування в трудовій діяльності, сприйняття роботодавцями якості освіти в українських ВНЗ, сприйняття експертами якості освіти в українських ВНЗ, а також критерій співробітництва між ВНЗ і компаніями-роботодавцями.

Проректор Львівського університету МНС Тарас Рак розповів, що високі місця в різноманітних авторитетних рейтингах – це результат ефективної роботи колективу навчального закладу у навчальній, науковій та міжнародній сфері. «Ми як навчальна та наукова установа, працюємо на випередження всіх небезпечних процесів. Ми постійно впроваджуємо сучасні інформаційні технології у навчальний процес, нас визнали на міжнародному рівні. Випереджувальний характер освіти лежить в основі діяльності університету. Все це є складовою успіху», – додав Т. Рак.

У минулому році Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС, згідно Консолідованого рейтингу вищих начальних закладів України, був визнаний кращим у своїй галузі.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *