ОСТАННІ НОВИНИ

Недоторканість з депутатів знімуть наприкінці червня?

|

Законопроект про недоторканність народних депутатів може бути розглянутий у Верховній Раді не раніше кінця червня. Як передає кореспондент «Коментарів», таку думку під час брифінгу висловив спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

«Якщо погодяться депутати і Верховна Рада, документ можна буде розглянути після його доопрацювання десь наприкінці червня», – зазначив Литвин.

Разом з тим глава ВР нагадав: поки цього документа немає в порядку денному роботи Верховної Ради. За словами Литвина, для розгляду законопроекту про недоторканність народних обранців спочатку необхідно розглянути постанову, яку запропонував комітет ВР з питань правової політики.

«Потрібно уточнити дати і визначити, коли депутати зможуть подати свої поправки, для кожної з яких потрібно 150 голосів», – додав спікер.

Як повідомляли «Коментарі», раніше 15 травня глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив: ПР наполягає на голосуванні закону про мову, а також про зняття депутатської недоторканності .

У свою чергу заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляв: опозиція наполягає – недоторканності повинні позбутися не тільки народні обранці, але й судді, і глава держави . За словами Томенка, зараз завершується збір підписів за внесення опозиційного законопроекту про зняття недоторканності з нардепів до порядку денного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *