ОСТАННІ НОВИНИ

Свободівці Львівщини закликають селян не здавати молоко заготівельникам

|

Впродовж трьох днів, з 16 по 18 травня Всеукраїнське об`єднання «Свобода» закликає усіх селян бойкотувати заготівельників молока, які встановлюють здирницькі ціни на продукцію. Про це заявила 15 травня на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Олександра Небожук, оприлюднюючи заяву фракції.

У заяві йдеться:

«Сьогодні українські селяни виробляють і забезпечують близько 80% молочної продукції в державі, але не отримують при цьому жодного економічного зиску. Більше того, на важкій щоденній праці селян-виробників молока влада та контрольована нею “молочна мафія”, граючись із закупівельними цінами, заробляють мільйонні надприбутки. Для селянина кошти, отримані за молоко, є єдиним заробітком і дають йому можливість виживати за умов безвідповідальної політики щодо сільського господарства. В умовах, коли різко падає закупівельна ціна на молоко, ціни на готову продукцію навпаки зростають.

Усі свої проблеми, невдачі та невміння працювати на ринку молочних продуктів влада перекладає на руки селян-виробників молока та споживачів молочної продукції. Українці в містах і селах, виробники і споживачі розглядаються як засіб збагачення та поповнення їхніх багатомільйонних статків.

Чергове штучне зниження ціни на молоко для селян підтверджує антинародну спрямованість режиму Януковича-Азарова. Закупівельники, маючи незмінне лобі в особі влади, безпідставно, на власний розсуд, ігноруючи будь-які інтереси селян, в чергове штучно занижують ціну на молоко. У більшості населених пунктів закупівельні ціни знижено до 1,50 грн. за літр. Тоді як на ринку ціна становить 7-8 грн.

Отримавши депутатські мандати рад різних рівнів від Партії регіонів, її сателітів, відчуваючи безконтрольність та повну підтримку антинародної влади, заготівельники ведуть свою цінову політику у молочній галузі, спрямовану на знищення молочного скотарства. Їхня мета – надприбутки, інтереси українського селянина нікого не цікавлять. У таких умовах селяни продовжують здавати на м`ясо корів, оскільки не бачать сенсу їх утримувати. Корова-годувальниця, яка була одним із символів українського села, може відійти у минуле.

Тепер олігархи, влада, “молочна мафія” знову наступають на права і інтереси селян, вони намагаються пограбувати українців. У такій ситуації ми повинні об`єднатися і захистити свої інтереси. Ми повинні змусити “молочну мафію” встановити адекватні ринкові ціни на молоко.

Всеукраїнське об`єднання “Свобода” вимагає від Верховної Ради України негайного втручання у ситуацію. Ми наполягаємо на негайному юридичному регулюванні укладення договорів між заготівельниками та селянами-виробниками з обов`язковим пунктом про мінімальну ціну. Ми вимагаємо негайного ухвалення Закону України, який би чітко встановлював мінімальну закупівельну ціну на молоко на рік і не дозволяв би “молочній мафії” гратися з цінами.

ВО “Свобода” вимагає жорсткого контролю за закупівельними цінами на молоко з боку Антимонопольного комітету.

Ми наголошуємо на необхідності запровадження відкритих аукціонів із закупівлі молока у населення. Саме таким чином можна уникнути остаточного зубожіння селян та занепаду молочного скотарства. Аукціон має діяти за принципом: сировинна база дістанеться тому заводу, який дасть найкращу ціну і найкращі умови для розвитку молочного скотарства.

Аби змусити владу реагувати, а заготівельників підняти ціни, Всеукраїнське об`єднання “Свобода” закликає усіх селян взяти участь у Всеукраїнському бойкоті і не здавати молоко заготівельникам з 16 по 18 травня 2012 року.

Тільки активний протест може призвести до підняття закупівельних цін на молоко і ви зможете отримувати реальну винагороду за свою важку працю».

Фото Михайла Дашковича 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *