ОСТАННІ НОВИНИ

У 44 львів’ян вчасно виявили глаукому очей

|

Цьогоріч управління охорони здоров’я Львівської міської ради вперше провело акцію «Дні раннього виявлення глаукоми». Усіх львів`ян медики закликали відвідати дільничні поліклініки для вимірювання внутрішньоочного тиску з метою раннього виявлення глаукоми. Адже за умови вчасної діагностики, правильного лікування та виконання усіх рекомендацій офтальмолога зір при глаукомі можна зберегти. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Ми обстежили 7196 осіб, виявили з підвищеним очним тиском 195 осіб, з них у 44 підтверджено діагноз глаукома – вперше виявлено такий діагноз. Тому я вважаю, як для першої акції, як для такої непростої патології, це хороший результат. Адже це означає, що ці люди вже виявили патологію і мають шанс вчасно її вилікувати і таким чином покращити якість життя у майбутньому», – наголосив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Як розповіла головний позаштатний офтальмолог Львова Тетяна Смаль, глаукома – це група захворювань органу зору, спільними ознаками яких є підвищення внутрішньоочного тиску, а спільними наслідками – атрофія зорового нерву зі специфічними змінами поля зору. Оскільки перебіг захворювання на початкових стадіях, як правило, має безсимптомний характер, 50% пацієнтів у розвинених країнах та 90% у країнах, що розвиваються, не підозрюють про наявність у них захворювання, не отримують лікування та не спостерігаються у лікарів. «Серед усіх офтальмологічних захворювань глаукома є найпідступнішою: людина непомітно та поступово втрачає зір аж до повної сліпоти. На жаль, такі зміни є незворотними. Найбільш ефективним методом раннього виявлення глаукоми є вимірювання внутрішньоочного тиску. При виявленні підвищеного внутрішньоочного тиску необхідно також провести огляд очного дна», – сказала вона.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *