ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині працюватимуть дитячі оздоровчі заклади та пришкільні табори

|

Улітку на Львівщині працюватимуть дитячі оздоровчі заклади та пришкільні табори, які забезпечать оздоровлення та відпочинок 55 % дітей шкільного віку, відповідно до наказу Головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації від 11.05.2012 р. № 441 «Про організацію літнього оздоровлення та змістовного відпочинку дітей влітку 2012 року». Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Для досягнення цього показника необхідне збільшення кількості пришкільних таборів з денним перебуванням. Крім бюджетних коштів, передбачених на оздоровлення та відпочинок, планується залучення додаткових.

Рекомендовано включати до програм роботи заходи з еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого, науково-технічного, художньо-естетичного та фізкультурно-спортивного напрямків позашкільної освіти, а також відвідування музеїв, виставок, картинних галерей, інших закладів культури і мистецтва, проведення туристських подорожей Львівщиною та за її межами, з метою ознайомлення з пам’ятками історії та культури України, діяльністю учасників національно-визвольних змагань, громадських діячів, героїв УПА. Дитячі оздоровчі заклади та пришкільні табори співпрацюватимуть з Церквою, молодіжними громадськими організаціями “Пласт”, “Січ” та ін.

Особлива увага надаватиметься організації оздоровлення дітей соціально незахищених категорій, без батьківського піклування, із багатодітних та малозабезпечених сімей,  вихованців з числа дітей-сиріт,  дітей-інвалідів,  дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *