ОСТАННІ НОВИНИ

Для «Арени Львів» закуплять лампочки для трави за 5,5 млн грн.

|

ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро-2012 у м.Львові» 27 квітня уклало угоду з ТОВ «Перипротект» на придбання установок штучного освітлення типу SGL моделей MU 360AC, MU360 та MU 50 вартістю 5,54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що установки потрібні для штучного освітлення газону, якому не вистачає сонячного світла.

«На сучасних аренах глядацькі крісла починаються майже одразу за лінією поля, трибуни підіймаються круто вгору і здебільшого над ними є дах. Тож, стадіон являє собою по суті тісний бак, деяких площ якого сонце не досягає навіть влітку. Для того, щоб трав’яне покриття було в ідеальному стані (зеленим), газон стадіону повинен мати необхідне штучне освітлення, яке б виробляло світло, що максимально замінює природне сонячне світло. І тому, в темну пору року освітлення повинно працювати практично цілодобово (безперервно), що дозволить траві отримати максимальну кількість життєвої енергії – світла. Виходячи з вище викладеного, на стадіоні необхідно встановити штучне освітлення газону, що дозволить освітлювати траву як взимку так і влітку при затяжній хмарності», – йдеться в обґрунтуванні.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки харківське підприємство «Перипротект» за даними Торгово-промислової палати України є єдиним в Україні, яке торгує вказаним обладнанням. Разом з тим Харківська ТПП повідомила, що не володіє даними щодо середньої ринкової вартості на мобільні установки штучного освітлення типу SGL.

Нагадаємо, львівський футбольний клуб “Карпати” провів на новому стадіоні кілька матчів, після чого повернувся на стару арену.

«Наші гроші»

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *