ОСТАННІ НОВИНИ

Цього тижня у Львові стартує фестиваль «Віртуози»

|

16 травня у Львові стартує фестиваль «Віртуози», інформує прес-служба Львівської міськради. Цьогорічний фестиваль стане вже 31-им за всю свою історію. За майже місяць часу в рамках фестивалю відбудеться 18 концертів. Незважаючи на те, що офіційне відкриття фестивалю «Віртуози» 17 травня, перший концерт в рамках фестивалю відбудеться 16 травня.

Головним місцем для проведення, як завжди, буде концертний зал ім. С. Людкевича у Львівській філармонії (вул. Чайковського, 7), однак і цього року буде виїзний концерт: для того, щоб надати більше емоційного напруження, яке несе класична музика, один з концертів 27 травня відбудеться в Італійському дворику (пл. Ринок, 6).

Як завжди, честь виступити на фестивалі «Віртуози» довіряють лише найкращим. Географія виконавців представляє майже усю Європу, а також гостей із-за океану. Серед найвизначніших імен слід відзначити Штеффана Шею (йому випала честь взяти участь в Урочистому відкритті фестивалю), Олексія Набіуліна, Аркадія Шилклопера, Войтека Мрозека, оркестр Люблінської філармонії (найстаріший філармонійний колектив у Польщі), «КрістіансундВінд Квінтет», Дітера Крауза. Україна теж представлена на цьому фестивалі відомими виконавцями, серед яких Оксана Кровицька (солістка Нью Йорк опера), Сергій Бурко, Маріанна Гумецька, Йожеф Ермінь, Національний камерний ансамбль «Київські солісти», Мирослава Которович, Мирон Юсипович, Мирослав Драган, а також господарі фестивалю – Володимир Сивохіп, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Молодіжний академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів», Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова».

Особливістю фестивалю є те, що окрім академічної музики, тут можна почути фольк, етно, джаз, авторські твори. Але найголовніше те, що ці виконавці – справжні віртуози, майстри своєї справи.

Один із найдавніших постійних музичних форумів України, започаткований ще на початку 1980–х. Вже в перші роки свого існування фестиваль зібрав на сцені Львівської філармонії найвизначніших віртуозів тодішнього СРСР, а згодом перетворився на щорічний парад світового музичного бомонду, на справжнє свято музичного мистецтва в Україні.

Фестиваль «Віртуози» відомий на всіх континентах, а Львів став тим містом, яке прагнуть відвідати віртуози цілого світу, сприяючи утвердженню міжнародного статусу України як країни з давніми і міцними культурними традиціями. Щороку «Віртуози» привертають увагу львівської громади та гостей міста, тисяч шанувальників музики, журналістів і фахових музикантів. Веб-сайт події: http://www.philharmonia.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *