ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія Львова зобов’язана належно вирішити проблему безпритульних тварин – Хруставчук

|

8 травня в сесійній залі Львівської міської ради відбулися громадські слухання щодо можливості відведення земельної ділянки для будівництва муніципального притулку для безпритульних тварин. Громада Львова обговорювала доцільність створення притулку для тварин у Львові. На думку членів «Молодих регіонів Львівщини», втілення в життя цієї громадської ініціативи стане для Львова вагомим кроком уперед. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони».

Ні для кого не секрет, що безпритульні тварини завдають місту чимало клопотів. У Львові, де проживає понад 750 тисяч осіб, нараховується близько семи тисяч безпритульних тварин. За даними Всесвітньої організації захисту тварин, Україна входить у п’ятірку країн з найгіршою ситуацією у цій сфері. Лише протягом 2011 року зареєстровано 424 постраждалих від укусів безпритульних тварин.

«На жаль, міська влада Львова досі не спромоглася вирішити проблеми безпритульних тварин. Натомість мало не щотижня ми дізнаємося про нові факти отруєння собак та котів у місті. Але вбивство тварин не може бути рішенням проблеми. Це не гуманно і суперечить не лише законодавству, але й загальнолюдським цінностям. «Молоді регіони Львівщини» підтримують громадську ініціативу щодо створення муніципального притулку для тварин у Львові», – наголошує голова Львівської обласної організації «Молоді регіони» Богдан Хруставчук.

За його словами, команда «Молодих регіонів Львівщини» усвідомлює всю важливість даного питання, зважаючи на ряд проблем, що виникають внаслідок хаотичного розмноження безпритульних тварин. Серед них і загроза розповсюдження небезпечних захворювань, і негуманне ставлення до безпритульних чотирилапих.

«Не потрібно забувати і про особисту відповідальність кожного, хто вирішив опікуватися тваринкою. Ми відповідальні за тих, кого приручили», – зауважує Богдан Хруставчук.

Фото: Львівська міська рада

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *