ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збирали гроші для діток, хворих на діабет

|

З 16 квітня по 6 травня 2012 р. у Львові проходила акція «Серце до серця», метою якої є збір коштів для закупівлі медичного обладнання та його безоплатного використання. Цього року зібрані кошти допоможуть діткам, котрі хворіють на цукровий діабет. На зібрані кошти закуплять інсулінові помпи, які не лише полегшать життя дітей, що хворіють на цукровий діабет, але й не допустять подальшого розвитку хвороби та важких ускладнень.

Про це інформує Львівський штаб організатора акції

.В Україні акція відбулася вже всьоме. Щороку визначають, яке саме обладнання будуть закуповувати. За час існування акції львівська область бере активну участь і з кожним роком збирає все більші і більші кошти: на першій акції у 2006 році було зібрано 7 427 грн. а вже у 2011 році – 348 007 грн.!

У Львові проведення акції відбулося за сприяння Львівської обласної державної адміністрації, яка створила організаційний комітет, що допомагав організаторам у проведенні акції і поширював інформацію про фонд.

Протягом трьох тижнів кошти збирали у різних установах, а також закладах навчання. У Львові було залучено 111 шкіл, до яких приходили волонтери із фонду, приносили скриньки, афіші та розповідали про акцію. Також збір коштів проводився у ВНЗ Львова, де спеціально підготовлені волонтери у перервах між парами займалися благочинністю і збирали кошти. Найбільше волонтерів було залучено із ЛНУ ім. Івана Франка.

400 скриньок було відправлено у райони львівської області, які так само проводили збір коштів на місцях, де вони вважали за потрібне: у школах, на підприємствах, інших закладах.

Збір коштів проводився на різних культурних заходах, що відбувалися у Львові а саме: чемпіонат України з боксу серед молоді, Міжнародні змагання зі стрільби з лука «Олімпійські надії», відкритий обласний турнір з дзюдо серед юнаків «Кубок Динамо».

До акції також долучилась організація «Студент за студента», вони запросили волонтерів фонду на відкриту телевізійну лігу «КВН» Європа, яка відбулася 29 квітня 2012 р. Після оголошення ведучим про акцію велика кількість глядачів зробила пожертви.

Найяскравішим був фінал акції який відбувся 6 травня 2012 р. Велика кількість волонтерів ходила центральними частинами міста Львова, створюючи «карнавал людських сердець». Кожен волонтер мав спеціально виготовлену пронумеровану скриньку. За кожен благочинний внесок волонтери приклеювали сердечко-наклейку, таким чином показуючи, що ми від серця до серця передаємо повагу до тих діток, які хворіють на цукровий діабет, адже головною метою акції є виховання таких людських якостей, як патріотизм, співчуття, безкорисливість, взаємодопомога та взаємопідтримка у сучасної молоді.

На фіналі акції збір коштів почався ще зранку, коли волонтери пішли на служби до різних церков. Після оголошення священиками проповіді, вони оголосили і про акцію «Серце до Серця», і про волонтерів, які стояли біля храмів. Тому після закінчення служби велика кількість парафіян зробили свої пожертви.

Пізніше всі волонтери вийшли до центральної частини міста, більшість із них перебували біля великих скупчень людей на пл. Ринок, пр. Свободи, пр. Шевченка , а також у парку Б.Хмельницького. Заповнені скрині вони приносили у одне з відділень банку, які працювали у цей день на вул. Городоцькій,82, пл. Ринок,19, пр. Шевченка,12. У присутності працівників банку та фонду гроші перераховувались на рахунок благодійної акції. Деякі волонтери на цьому не зупинялись, а брали нову скриньку і продовжували збір коштів. Хочеться відзначити тих людей, які на фіналі зібрали найбільшу суму:

Софія Канцедал- 2206 грн

Софія Дяків-2035 грн.

Світлана Хорошилова -1876 грн.

Про загальну суму коштів, зібраних з 16 квітні по 6 травня, організатори акції обыцяють повідомити після 21 травня 2012 року.

Фінал акції «Серце до Серця» відбувся за підтримки генеральних спонсорів – TM “Yarych”, яка сьогодні входить у трійку кращих виробників печива в Україні, та найбільшого в Західній Україні критого аквапарку «Пляж». До акції долучилися також партія «Фронт Змін», а також організація «Молодь за зміни», та пластуни Львівщини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *