ОСТАННІ НОВИНИ

Євростадіони перейшли під патронат УЄФА

|

11 травня арени Євро-2012, які Україна підготувала до турніру, переходять в управління Європейської футбольної асоціації і федерацій футболу, повідомляє Інформаційний центр “Україна-2012”.

З цього часу розпочинається активний підготовчий етап до початку проведення матчів – монтаж тимчасових конструкцій, тестування матчевих процедур, оформлення декорацій, встановлення додаткових вказівників, обладнання функціональних зон, тощо. На стадіонах або навколо них будуть створені зони гостинності, волонтерський, акредитаційний та медіа- центри. Єдине виключення, яке робить УЄФА для арен – проведення 12 травня фінального матчу Шкільного Євро, де переможцям вручить приз генсек Європейської футбольної асоціації Джанні Інфантіно. 
Як розповів в інтерв’ю Інформаційному центру «Україна-2012» директор турніру Мартін Каллен, згідно з угодою, мають бути припинені всі заходи на аренах, в тому числі, і в президентській ложі. «За цей період – місяць до старту турніру – фахівці союзу готуватимуть стадіон до матчів, як з точки зору організаційної, так і з точки зору безпекової складової. З 9 травня до 8 червня на кожному стадіоні має бути встановлено багато додаткових об`єктів, відбудеться брендування певних місць, встановлять рекламні вивіски. Також будуть облаштовані медіа-центри та трибуни для роботи ЗМІ, зони гостинності. Особливу увагу буде також приділено газону, щоб він відповідав найвищій якості під час чемпіонату. Контракт передбачає, що УЄФА платитиме аренам орендну плату за цей період використання», – наголосив Мартін Каллен. 
Водночас директор турніру в Україні Маркіян Лубківський в коментарі Інфоцентру заявив, що  усі українські арени готові до Євро, в тому числі з точки зору організації безпеки під час проведення матчів. «Аналіз безпекової ситуації напередодні Євро-2012 в обох країнах дозволив експертам приймаючих країн, а також УЄФА віднести майбутні матчі чемпіонату до категорії заходів «з низьким ризиком». Попри це до турніру Україна готує консолідовану концепцію безпеки, при якій поєднані зусилля як державних правоохоронних органів, так і приватних служб охорони.  Сьогодні робляться останні уточнення, скільки необхідно персоналу з різних відомств для забезпечення безпеки на стадіонах під час матчів з низьким ризиком. Саме таку оцінку дали матчам України та Польщі напередодні турніру фахівці», – зазначив директор турніру. Він додав, що в обох приймаючих країнах є достатня кількість правоохоронців, щоб вирішити конфліктні ситуації і дати гостям чемпіонату відчуття безпеки. 
За словами Лубківського, з 12 травня на аренах розпочнеться програма навчання для стюардів.  «Нова для України служба на матчах, проведених на аренах Євро-2012, вже встигла добре себе зарекомендувати і показати європейський результат. Загальна кількість стюардів для всіх арен України на Євро-2012  – близько 4 тисяч. Це люди, які слідкуватимуть за порядком на стадіоні. У їхні завдання входить або допомогти людині чи надати інформацію, можливо, зробити коректне зауваження в якійсь ситуації, або ж сигналізувати охороні про позаштатний випадок чи джерело непорозуміння. Міліція не буде присутня в чаші стадіону, вона контролюватиме ситуацію за межами арен», – розповів керівник Місцевого оргкомітету. Водночас у чаші буде задіяна також і приватна охорона – для здійснення контролю за безпекою в функціональних зонах.  У тому числі зони гостинності, волонтерського центру, медіа-зони та VIP-зони.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *