ОСТАННІ НОВИНИ

Найбагатшою дружиною політика стала таємнича Олена Хорошковська

|

Українських політиків і чиновників утримують дружини і діти – нікому не відомі, але надзвичайно успішні бізнесмени. Саме таке враження створюється при детальному дослідженні декларацій про доходи за 2011 рік керівників ключових відомств і міністерств, а також фінансових звітів народних депутатів, пише “Фокус”.

Представники влади, які за законом не мають права займатися бізнесом, передають свої активи дружинам. Видання вирішило дослідити фінансову звітність членів родин чиновників і нардепів, на яких можновладці переписують свої компанії. За підрахунками “Фокуса”, третина учасників рейтингу небідних родичів володіє бізнесом номінально і не бере участь в оперативному управлінні. Більш того, ці люди не публічні – дехто зі співробітників їх компаній ніколи їх не бачив.

Перше місце у списку своїй родині забезпечила Олена Хорошковська. За минулий рік доходи дружини першого віце-прем`єра склали без малого 50 млн. грн. Видання зазначає, що Олена – одна з найбільш таємничих осіб країни. Вона рідко з`являється на людях і не контактує з журналістами, що парадоксально з огляду на те, що Хорошковська обіймає посаду директора найбільшої в Україні медіагрупи U.A. Inter Media Group Limited, якій, зокрема, належить телеканал “Інтер”. Чотири роки тому вона змінила на цій посаді чоловіка Валерія Хорошковського, який зараз будує кар`єру на держслужбі.

Друге місце рейтингу – в дружини голови Державної податкової служби Олександра Клименка. Маючи доход у 700 тис. грн. головний податківець записав на дружину Олену більше 21 млн. грн.

На третьому місці – дружина голови Нацбанку Сергія Арбузова з доходом 9 млн. гривень. Згідно з декларацією Ірина Арбузова за минулий рік заробила в чотири рази більше за чоловіка. Видання зазначає, що в самого Арбузова при цьому найбільший серед чиновників оклад – 140 тис. грн. на місяць.

Далі у першій десятці: Жанна Клюєва, замгендиректора корпорації “Укрпідшипник” і дружина глави РНБО Андрія Клюєва; дохід сім`ї складає 8,137 млн. грн.; Наталья Кузьміна, дружина першого заступника глави ГПУ Рената Кузьміна, дохід сім`ї складає 6,074 млн. грн.; Алла Добкіна, співвласниця харківської телекомпанії “7 канал” і дружина голови Харківської ОДА Михайла Добкіна, дохід сім`ї складає 5,046 млн. грн.; Світлана Колесникова, домогосподарка, дружина віце-прем`єр-міністра – міністра інфраструктури Бориса Колесникова, дохід сім`ї складає 3,576 млн. грн.; Олена Пеклушенко, дружина губернатора Запорізької області Олександра Пеклушенко, дохід сім`ї складає 2, 413 млн. грн.; Лілія Близнюк, дружина міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, дохід сім`ї складає 1,758 млн. грн.; Лілія Ахметова, дружина народного депутата від Партії регіонів Рината Ахметова, дохід сім`ї складає 1,472 млн. грн.
ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *