ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ проведе операцію «Автобус»

|

З 14 травня на Львівщині співробітники Державної автомобільної інспекції розпочнуть реалізацію комплексу профілактичних заходів на пасажирському транспорті – «Автобус-2012», які триватимуть до 5 червня поточного року. Про це повідомляє прес-служба управління ДАІ у Львівській області. «Автобус-2012» – це відпрацювання, спрямоване на попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв, підвищення технічної готовності автобусів, які залучаються до перевезення людей, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку.

 Під час цих заходів на Львівщині співробітники ДАІ особливу увагу зосереджуватимуть на проведенні перевірок пасажирських перевізників і водіїв автобусів під час перевезення пасажирів.

Адже, як свідчить статистика, водії автобусів доволі часто є порушниками Правил дорожнього руху, що призводить до дорожньо-транспортних пригод. Зокрема, за чотири місяці 2012 року в області за участю цього виду транспорту сталося 10 дорожньо-транспортних пригод, під час яких дві людини загинуло, а 42 – отримали травми.

Також слід зауважити, що найпоширенішими видами автопригод за участю автобусів є наїзди на пішоходів, на перешкоду, на стоячий транспорт.
Разом з тим, у межах «Автобуса-2012» буде перевірятися технічний стан транспорту під час його експлуатації. Особливу увагу приділятимуть перевірці справності аварійних виходів, чи правомірно встановлене газове обладнання та додаткові місця для сидіння. Також, перевірятимуть справність гальм та рульового обладнання.

Крім того, співробітники ДАІ перевірятимуть, чи водії автобусів зберігають транспорт на території стоянок, чи проводиться перевірка технічного стану перед виїздом на лінію, чи проходять медичний огляд водії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *