ОСТАННІ НОВИНИ

З нагоди Дня матері Львів готує матеріальні виплати

|

З нагоди відзначення Дня матері управління соціального захисту Львівської міської ради готує проект розпорядження міського голови на виплату одноразової матеріальної допомоги матерям дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів та матерям, яким не виповнилось 18 років (неповнолітнім матерям), які є мешканцями м. Львова у розмірі 200 грн. кожному. Про це повідомили  у прес-службі Львівської міськради.

На ці потреби у бюджеті міста передбачено кошти в сумі майже 100 тис. грн.

«Слід зазначити, що готуючи заходи з нагоди Дня матері і Дня міста в управлінні соціального захисту підійшли комплексно до вищезгаданої категорії, оскільки матері дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів отримають з нагоди Дня матері грошову виплату, а діти батьки/матері, яких ухиляються від сплати аліментів, вже отримали до Дня міста солодкі набори, тобто цими заходами ми хотіли охопити в цій категорії, як матір так і дитину», – наголошує заступник начальника управління соціального захисту Наталія Кузяк.

Довідка

День матері – міжнародне свято. Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914 року. Після першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині. В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. Українці вперше відзначили День матері в 1928 році – але не на рідній землі, а в Канаді, де його провів Союз українок цієї країни. У 1929 році завдяки організаторським старанням редактора тижневика «Жіноча доля» Олени Кісилівської, День матері прийшов в Галичину. І тільки в 1999 році День матері став повноцінним святом України – указом Президента була встановлена офіційна дата його святкування: друга неділя травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *