ОСТАННІ НОВИНИ

Земельні довідки можна буде отримати через Інтернет

|

Державне агентство земельних ресурсів прогнозує можливість отримання громадянами всіх його послуг через Інтернет з 2013 року. Про це на брифінгу сказав голова агентства Сергій Тимченко.

“Якщо у нас буде виходити все швидше, то ми зробимо швидше, можливо, до кінця цього року, або на початку наступного року”, – сказав він.

Також С.Тимченко зазначив, що зараз агентство тільки приступило до реалізації цієї ідеї, отримавши схвалення керівництва країни.

За словами Тимченка, зараз фахівці відомства працюють над правовими і технічними механізмами надання послуг через Інтернет. Він зазначив, що, зокрема, через Інтернет планується погоджувати технічну документацію, видавати витяги з неї, довідки. При цьому глава відомства підкреслив, що при бажанні громадяни можуть особисто приходити для оформлення документів і до органів Держземресурсів, проте агентство має намір за допомогою цінової політики стимулювати роботу з громадянами саме через Інтернет. “Вартість послуг через Інтернет буде значно дешевше, ніж якщо громадянин прийде пішки до нас”, – зазначив Тимченко.

Він не зміг сказати, у скільки обійдеться введення надання всіх послуг Держземресурсів через Інтернет, зазначивши тільки, що програмне забезпечення для цього розробляється в рамках проекту зі Світовим банком з розробки програмно-апаратного комплексу зі створення державного земельного кадастру в рамках програми, яка завершується до 2013 року.

Тимченко підкреслив, що надання Інтернет-послуг знизить черги і зменшить корупцію у відомстві.

Як повідомлялося, Держземресурсів планує завершити обмін земельних сертифікатів на державні акти до кінця 2012 року. Фінансування планується забезпечити в рамках проекту “Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру”, який реалізується за рахунок позики Світового банку. У серпні Держземресурсів повідомляло, що планує відкрити доступ до автоматизованої системи земельного кадастру через Інтернет з 2013 року.

ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *