ОСТАННІ НОВИНИ

Селу обіцяють 18 мільярдів гривень підтримки

|

В державному бюджеті передбачено, що в 2012 році аграрний сектор отримає 6,4 млрд грн державної підтримки. Водночас, прогноз надходжень до бюджету від сільгосптоваровиробників становить 44,9 млрд грн, що на 10,7% більше проти 2011 року. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

“Загалом у державному бюджеті на поточний рік передбачено видатки в обсязі 18,1 млрд грн, в тому числі лише 6,4 млрд грн за рахунок коштів загального фонду та 11,7 млрд грн за рахунок спеціального фонду”, – йдеться у повідомленні. Основні статті витрат – це соціальна сфера села, розвиток агроосвіти та агронауки. Так, кошти загального фонду держбюджету спрямовуватимуться, на підтримку: соціальної сфери села – 16 млн грн, аграрної освіти – 1 млрд 976,5 млн грн, аграрної науки – 140,1 млн грн. За основними програмами підтримки розвитку галузей агрокомплексу передбачається спрямувати за рахунок коштів загального фонду 1 млрд 397,4 млн грн (на 224 млн грн менше проти 2011 року).

Підтримка розвитку агропромислового комплексу в основному здійснюється за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету. При цьому слід зауважити, що хоча обсяг спеціального фонду затверджено держбюджетом, підтримка надається виключно в межах фактичних надходжень. За рахунок коштів спецфонду здійснюється підтримка за такими основними бюджетними програмами: закладання молодих садів, виноградників та ягідників – 1,075 млрд грн, державна підтримка галузі тваринництва – 732 млн грн, формування державного інтервенційного фонду Аграрним фондом, а також закупівлі матеріально-технічних ресурсів для потреб сільськогосподарських товаровиробників, – 7,2 млрд грн, з яких 5 млрд грн підлягає поверненню.
ТСН

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *