ОСТАННІ НОВИНИ

95% замовлень львівські ІТ-компанії мають з-за кордону

|

Львівські компанії, які надають послуги в сфері інформаційних технологій, 90-95% замовлень виконують для закордонних фірм. Про це сьогодні під час брифінгу розповів директор ТзОВ «Ерікполь» Орест Коссак. 
За його словами, на сьогодні український ринок праці все більше потребує фахівців з інформаційних технологій. І якщо ще 15 років тому ІТ-спеціалісти виїжджали на роботу за кордон, то сьогодні вони залишаються працювати в українських компаніях. Зокрема, майже всі випускники Львівської політехніки та університету ім. І. Франка залишаються працювати у Львові.
«Цього року ми взяли на роботу 25 програмістів і є потреба ще в такій же кількості фахівців. В цілому по Україні ІТ-галузь готова збільшувати обсяг своїх послуг, а це потребує більшої кількості спеціалістів», – розповів Орест Коссак.
Водночас, програмісти все більше віддають перевагу українським компаніям через хороші умови праці та високий рівень оплати праці. Проректор НУ «Львівська політехніка» Дмитро Федасюк додає, що випускники львівських вузів з хорошими знаннями з легкістю знаходять собі роботу. 
«1,5 тисячі фахівців щороку випускає Львівська політехніка. Наші випускники в багатьох країнах світу. Тут потрібні лише знання і вони з легкістю знаходять собі роботу. 60-70 наших випускників вже сертифіковані за програмою Кембриджу. Львів потроху перетворюється на маленьку силіконову долину», – розповів Дмитро Федасюк.

Фото: ShutterStock 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *